Έκκληση προς την κυβέρνηση για βοήθεια απευθύνει ο επικεφαλής της Heathrow Airport Ltd, Τζον Χόλαντ-Κέι που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο Χίθροου, ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου.

Τα στοιχεία του Αυγούστου στην ζήτηση επιβατών είναι απελπιστικά. Και δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού. Ο μήνας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ο “μαύρος Αύγουστος” για τον αερολιμένα.

Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης έχει ξεπεράσει το Χίθροου. Κι αυτό σύμφωνα με τον Τζον Χόλαντ-Κέι είναι μια έγκαιρη προειδοποίηση για την κυβέρνηση ότι η οικονομία της χώρας “θα καταρρεύσει αν δεν προστατεύσουμε το παγκόσμιο εμπορικό μας δίκτυο”.

Τα στοιχεία πτώσης τον Αύγουστο

  • Η ζήτηση επιβατών τον Αύγουστο μειώθηκε κατά 81,5% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Με 1,4 εκατομμύρια άτομα να ταξιδεύουν μέσω Χίθροου – λιγότερο από το ένα πέμπτο από αυτό που συνήθως παρατηρείται το καλοκαίρι.
  • Οι αγορές μεγάλων αποστάσεων -και η κύρια πηγή εισερχόμενου τουρισμού- παραμένουν κλειστές από την 14ήμερη πολιτική καραντίνας της κυβέρνησης.
  • Οι αριθμοί επιβατών της Βόρειας Αμερικής μειώθηκαν κατά περισσότερο από 95% σε σύγκριση με πέρυσι.
  • Το φορτίο στο Χίθροου μειώθηκε κατά 34,2%, σε 88 μετρικούς τόνους σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, καθώς οι κυβερνητικοί περιορισμοί έχουν διακόψει τις αεροπορικές συνδέσεις.

Τεστ στην άφιξη προτείνει η Heathrow Airport

Η Heathrow Airport έχει δοκιμάσει γρήγορα τεστ επιβατών κατά την άφιξη. Το αεροδρόμιο είναι έτοιμο να συνεχίσει τις δοκιμές. Και περιμένει το “πράσινο φως” από την κυβέρνηση.

Προτρέπει μάλιστα την κυβέρνηση να εισαγάγει τεστ ως εναλλακτική λύση στην καραντίνα 14 ημερών για την προστασία εκατομμυρίων θέσεων εργασίας σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και για την έναρξη της οικονομικής ανάκαμψης.