Νέες σημαντικές συνεργασίες και συμφωνίες σε διεθνές επίπεδο υλοποίησε στο εκδοτικό σκέλος των δραστηριοτήτων του ο όμιλος της βορειοελλαδικής εταιρείας hyphen SA, ολοκληρώνοντας σταδιακά την τελευταία διετία έργα για τις αγορές των ΗΠΑ, του Χονγκ-Κονγκ, της Ιαπωνίας, του Κατάρ, της Ισπανίας, της Τουρκίας, της Αργεντινής και της Μέσης Ανατολής. Οι χώρες, στις οποίες πωλούνται οι υπηρεσίες της hyphen SA ή καταλήγουν τα προϊόντα της, υπερβαίνουν τις 70 σε όλες τις ηπείρους ανεξαιρέτως, ενώ το 85% του κύκλου εργασιών της πραγματοποιείται εκτός Ελλάδος.

Ειδικότερα, για λογαριασμό του εκδοτικού κολοσσού Pearson Education η hyphen περάτωσε τη σειρά βιβλίων εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας Big English, η οποία αφορά στις ηλικίες 6-12 ετών και αποτελείται, τόσο από βιβλία, όσο και από εκπαιδευτικό υλικό σε οπτικό-ακουστική και ηλεκτρονική μορφή. Τα εν λόγω βιβλία προορίζονται για τις αγορές της Ισπανίας, της Τουρκίας, της Μέσης Ανατολής και της Αργεντινής, ενώ χρησιμοποιούνται από μαθητές κρατικών και ιδιωτικών σχολείων.

Ακόμη, η εταιρεία ολοκλήρωσε την επιμέλεια μιας σειράς e-books για την εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας για λογαριασμό του εκδοτικού οίκου Cambridge University Press με τίτλο Making Connections & Academic Encounters, τα οποία απευθύνονται σε ενήλικες και κυκλοφορούν στις ΗΠΑ. Για λογαριασμό του ίδιου οίκου, η hyphen SA δημιούργησε και τη σειρά Skills for Effective Writing, η οποία επίσης διατίθεται στις ΗΠΑ και καλύπτει τις ανάγκες ενηλίκων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Παράλληλα, για την αγορά του Χονγκ-Κονγκ και για τον εκδοτικό οίκο Educational Publishing House η hyphen SA περάτωσε τη σειρά EngSmart, η οποία αποτελείται από ηλεκτρονικά τετράδια εργασιών ενισχυτικής διδασκαλίας της αγγλικής γλώσσας, που σχεδιάστηκε για τις ανάγκες μεγάλου ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών. Επίσης, και πάλι για την Ασία και συγκεκριμένα για την αγορά της Ιαπωνίας, η hyphen ολοκλήρωσε για λογαριασμό του οίκου Oxford University Press μία πλήρη σειρά υλικού αξιολόγησης (τεστ) της αγγλικής γλώσσας. Επιπλέον, για το Υπουργείο Παιδείας του Κατάρ και σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο Pearson Education υλοποιήθηκε η σειρά βιβλίων με τον τίτλο New Let’s Learn English, η οποία απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3-6 ετών.

Για τη Ρωσία, τέλος, και τον εκδοτικό οίκο Cengage Learning η hyphen επιμελήθηκε και σχεδίασε τη σειρά βιβλίων Russian National Exams, με σκοπό την προετοιμασία των μαθητών, που φοιτούν στα σχολεία της χώρας, για την απόκτηση του κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας της αγγλικής γλώσσας.

Οι παραπάνω δράσεις της εταιρείας αποτελούν ποσοστό της τάξης του 30%-40% της εκδοτικής παραγωγής της την τελευταία διετία, ενώ τα υπόλοιπα project της δεν μπορούν ακόμη να ανακοινωθούν, καθώς δεν έχουν εκδοθεί και κυκλοφορήσει τα σχετικά βιβλία ή οι ηλεκτρονικές εκδόσεις. Οι τακτικά εργαζόμενοι στη hyphen SA ανέρχονται σε 332 άτομα, τα οποία βρίσκονται σε 21 σημεία του κόσμου. Από αυτούς μόνο οι 29 είναι στην Ελλάδα και ασκούν τη διαχείριση του συνόλου της λειτουργίας της εταιρείας. Αξίζει, ακόμη, να σημειωθεί πως από την 1η Σεπτεμβρίου του 2013 μέχρι σήμερα, έχουν ενταχθεί στο ανθρώπινο δυναμικό της hyphen SA 47 νέοι υπάλληλοι και συνεργάτες.

Λίγα λόγια για τη hyphen και τη the αriston project

Ο όμιλος της hyphen SA με έδρα τη Θεσσαλονίκη αποτελεί τον μοναδικό όμιλο μηχανικών εκπαίδευσης στην Ευρώπη, ο οποίος δραστηριοποιείται διεθνώς στον σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και βιβλίων εκμάθησης-διδασκαλίας της αγγλικής γλώσσας. Η δραστηριότητα του ομίλου ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2003 και πλέον η hyphen SA “αγκαλιάζει” τα brands hyphen – Publishing Engineering, the αriston project Ltd – International Think Tank for Educational Methodology, Elaeon – Κέντρα Μη Τυπικής Εκπαίδευσης και προπονητήρια Δεξιοτήτων Agenda 2020 και Parker.Stergis.Publishing – Ειδικές εκδόσεις. Με έδρες στην Ελλάδα, για τον όμιλο και στο Solihull της Μεγάλης Βρετανίας, για τη δεξαμενή σκέψης του the αriston project Ltd, απασχολεί πάνω από 332 ειδικούς μηχανικούς, τεχνικούς εκδόσεων και εκπαίδευσης και διοικητικό προσωπικό σε πάνω από 21 χώρες. Οι συνεργασίες του ομίλου χαρακτηρίζονται από αποκλειστικότητα και οι πελάτες του συμπεριλαμβάνουν και τους πέντε μεγάλους εκδοτικούς ομίλους παγκοσμίως, δηλαδή Cambridge University Press, Oxford University Press, Pearson Education, Macmillan και McGraw-Hill.