Η παγκόσμια αγορά τουρισμού γονιμότητας αναμένεται να σημειώσει εντυπωσιακή ανάπτυξη έως το 2027. Αυτό αναφέρει η πρόσφατη έκθεση της Παγκόσμιας Τουριστικής Αγοράς Γονιμότητας 2023-2027 από την Researchandmarkets.

Μάλιστα η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού ηγείται της ανάπτυξης της αγοράς τουρισμού γονιμότητας με τη Μαλαισία να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Οι παράγοντες που οδηγούν στην ανάπτυξη της εν λόγω αγοράς έχουν ως εξής :

Πρώτον, ο αυξανόμενος επιπολασμός της υπογονιμότητας, λόγω της αλλαγής του τρόπου ζωής, της παχυσαρκίας και των αναπαραγωγικών διαταραχών, έχει οδηγήσει σε έναν αυξανόμενο πληθυσμό που αναζητά θεραπείες γονιμότητας.

Ορισμένες ασιατικές χώρες, όπως η Ταϊβάν, η Νότια Κορέα, η Σιγκαπούρη, το Μακάο και το Χονγκ Κονγκ, έχουν χαμηλά ποσοστά γονιμότητας και δεν έχουν αποτελεσματικές θεραπείες γονιμότητας, ωθώντας άτομα από αυτές τις περιοχές να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για θεραπείες.

H Μαλαισία έχει γίνει δημοφιλής προορισμός στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού για θεραπείες εξωσωματικής γονιμοποίησης (IVF) λόγω του υψηλού ποσοστού επιτυχίας της, κατά μέσο όρο περίπου 65% σε σύγκριση με τον παγκόσμιο μέσο όρο του 50%.

Επιπλέον, η επέκταση της ασφαλιστικής κάλυψης για τις διαδικασίες εξωσωματικής γονιμοποίησης, ειδικά για την ανδρική υπογονιμότητα και τις ωοθηκικές αποτυχίες, αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω την τουριστική αγορά γονιμότητας.

Eπιλογή φύλου στην εξωσωματική

Η επιλογή φύλου οδηγεί επίσης στον τουρισμό γονιμότητας. Ορισμένες χώρες, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Ταϊλάνδη, η Ιταλία και το Μεξικό, προσφέρουν επιλογές επιλογής φύλου στις θεραπείες εξωσωματικής γονιμοποίησης, προσελκύοντας άτομα που αναζητούν αυτήν την υπηρεσία.

Η Μαλαισία κυριαρχεί επί του παρόντος στην παγκόσμια αγορά τουρισμού γονιμότητας λόγω των υψηλών ποσοστών επιτυχίας στις θεραπείες εξωσωματικής γονιμοποίησης, καθιστώντας την έναν ελκυστικό προορισμό για ιατρικούς τουρίστες. Αυτοί οι παράγοντες συμβάλλουν συλλογικά στην ανάπτυξη της αγοράς τουρισμού γονιμότητας παγκοσμίως.