Σύνταξη tourismtoday.gr

Η KLM αναπτύσσεται δυναμικά παρά τα προβλήματα σε Transavia  και KLM Cityhopper.
Η αεροπορική εταιρεία, πέτυχε καλύτερα αποτελέσματα το δεύτερο τρίμηνο από ό,τι πέρυσι.

Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε σχεδόν κατά 12%, αλλά τα λειτουργικά κέρδη παρέμειναν ουσιαστικά αμετάβλητα.

Στα αποτελέσματα της ολλανδικής αεροπορικής εταιρείας έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι υπήρξαν σημαντικά προβλήματα στο αεροδρόμιο Schiphol κατά τις διακοπές του Μαΐου πέρυσι, τα οποία δεν παρουσιάστηκαν φέτος. Η εταιρεία μπόρεσε να έχει παραπάνω αναχωρήσεις, από τον κόμβο του Άμστερνταμ.

Προβλήματα σε Transavia και KLM Cityhopper

Η Transavia αναγκάστηκε να ακυρώσει πτήσεις στην Ολλανδία τους τελευταίους μήνες επειδή είχε πολύ λίγα διαθέσιμα αεροσκάφη.
Στη Γαλλία, η οικονομική αεροπορία επηρεάστηκε από τις απεργίες του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας.

Ωστόσο, η Transavia εξακολουθεί να αναπτύσσεται γρήγορα και εξακολουθεί να μεταφέρει περισσότερους επιβάτες από ό,τι πέρυσι.
Η KLM υπέφερε επίσης από προβλήματα με το αεροσκάφος Embraer της Cityhopper, τα οποία οδήγησαν σε ακυρώσεις πτήσεων.

Crash test για τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε Παρίσι

Πέρυσι υπήρχαν προβλήματα στο αεροδρόμιο Schiphol και στα αεροδρόμια του Παρισιού. Αυτά έχουν πλέον επιλυθεί, προς ικανοποίηση του Ben Smith , Διευθύνοντος Συμβούλου της Air France-KLM.
Όπως υπογράμμισε «αυτή η σεζόν είναι ένα είδος δοκιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Παρίσι του χρόνου και τους οποίους χορηγεί η Air France».

Ο τζίρος της KLM ανήλθε στα 3,1 δις ευρώ. Για το σύνολο της Air France-KLM ήταν 7,8 δις ευρώ.
Αυτό ήταν 14% υψηλότερο από πέρυσι, ενώ η ικανότητα των εταιρειών του ομίλου αυξήθηκε μόνο κατά 8%.

Τα αεροπλάνα ήταν επίσης πιο γεμάτα και οι επιβάτες πλήρωναν περισσότερα για τα εισιτήρια τους. Το τελευταίο οφείλεται τόσο επειδή τα εισιτήρια είναι πιο ακριβά για να αντισταθμίσουν τον πληθωρισμό αλλά και επειδή οι επιβάτες έχουν περισσότερα χρήματα να ξοδέψουν σε μια πιο πολυτελή θέση.

Επιπλέον, η Air France-KLM δεν βλέπει ακόμη μείωση της ζήτησης λόγω του υψηλού πληθωρισμού. Οι κρατήσεις είναι ανοδικές σε σχέση με πέρυσι.
Ως εκ τούτου, ο όμιλος εμμένει στις προσδοκίες που είχε εκφράσει προηγουμένως για το 2023. Και το επόμενο έτος, η Air France-KLM αναμένει να επιστρέψει στα προ πανδημίας επίπεδα ή ακόμη υψηλότερα όσον αφορά τη χωρητικότητα.