Σύνταξη: tourismtoday.gr

Νέες λεπτομέρειες σχετικά με την επερχόμενη οικονομική επωνυμία παρατεταμένης διαμονής ξενοδοχείων, αποκάλυψε η Wyndham Hotels & Resorts.
Μεταξύ αυτών, είναι και τα πρόσφατα συμβόλαια για την ανάπτυξη 50 νέων κατασκευαστικών έργων με τους δύο πρώτους εταίρους της.
Την Richmond, Sandpiper Hospitality με έδρα και τη Va. και Gulf Coast Hotel Management με έδρα το Ντάλας.

Με την επωνυμία «Project ECHO» -το ακρωνύμιο για το Economy Hotel Opportunity- η μάρκα ολοκαίνουργιων κατασκευών καλύπτει το κενό χώρο στο μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο Wyndham Hotels & Resorts.
Παράλληλα επεκτείνει στρατηγικά την εταιρεία σε ένα τμήμα που έχει σημειώσει ανάπτυξη ρεκόρ και ανθεκτικότητα. Η Wyndham αναπτύσσει τη μάρκα από το καλοκαίρι του 2021.

«Τα τελευταία δύο χρόνια, τα οικονομικά ξενοδοχεία παρατεταμένης διαμονής ξεπέρασαν όλα τα άλλα τμήματα και το 2021 σημείωσαν νέα ρεκόρ πληρότητας, ADR και RevPAR, δήλωσε ο Geoff Ballotti, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Wyndham Hotels & Resorts.

Η ζήτηση για αυτά τα καταλύματα συνεχίζει να αυξάνεται -τόσο από επισκέπτες όσο και από προγραμματιστές- καθιστώντας τώρα την κατάλληλη στιγμή για τη Wyndham, τον οριστικό ηγέτη στον τομέα της οικονομίας, να φέρει την εμπειρία και την τεχνογνωσία μας σε αυτόν τον χώρο υψηλών δυνατοτήτων».

Τα οικονομικά ξενοδοχεία παρατεταμένης διαμονής έχουν αποδειχθεί ότι αποδίδουν σταθερά σε όλα τα στάδια του κύκλου διαμονής και είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά σε μια ύφεση.

Κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας πανδημίας, τα έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο (RevPAR) στις ΗΠΑ για το τμήμα αυξήθηκε κατά 8% έναντι του 2019, ενώ ο υπόλοιπος κλάδος μειώθηκε κατά 17%.

Επιπλέον, το 2021, η μέση πληρότητα στις ΗΠΑ για οικονομικά ξενοδοχεία παρατεταμένης διαμονής ήταν πάνω από 78%, 20 μονάδες υψηλότερη από όλα τα άλλα τμήματα των ΗΠΑ μαζί.

Το Project ECHO

Το Project ECHO δημιουργήθηκε με τη βοήθεια ενός επταμελούς συμβουλίου ανάπτυξης, το οποίο αποτελείται από μερικούς από τους μεγαλύτερους και πιο έμπειρους ιδιοκτήτες και φορείς εκμετάλλευσης επί του παρόντος στον τομέα της παρατεταμένης διαμονής της οικονομίας.

Οι γνώσεις του συμβουλίου συνδυάζονται με την εμπειρία και την τεχνογνωσία της εσωτερικής ομάδας σχεδιασμού και κατασκευής της Wyndham.

Τα τελευταία χρόνια, η ομάδα πρωτοστάτησε στη δημιουργία του La Quinta από το εξαιρετικά επιτυχημένο πρωτότυπο Del Sol της Wyndham, επί του παρόντος σε περισσότερα από 130 ξενοδοχεία με άλλα 56 στα σκαριά του. Και πιο πρόσφατα, το Microtel by Wyndham’s Moda πρωτότυπο, το οποίο έχει άλλα 40 ξενοδοχεία υπό ανάπτυξη.

Σε μια εποχή που το αυξανόμενο κόστος κατασκευής οδηγεί την ανάγκη για υπερ-αποδοτικότητα, και τα τρία πρωτότυπα δίνουν προτεραιότητα στην απόδοση επένδυσης από τον ιδιοκτήτη με έμφαση στη μηχανική αξίας και στις βελτιωμένες λειτουργίες.

Το ειδικό πρωτότυπο Project ECHO 124 δωματίων απαιτεί λίγο λιγότερο από δύο στρέμματα γης, έχει εξαιρετικά ανταγωνιστικό κόστος ανά κλειδί και διαθέτει πολλαπλά χαρακτηριστικά που το διαχωρίζουν σκόπιμα από τις παραδοσιακές μάρκες οικονομίας.

Με εμβαδόν μόλις πάνω από 50.000 τετραγωνικά πόδια -σχεδόν το 74% των οποίων είναι προς ενοικίαση- τα μεμονωμένα δωμάτια έχουν κατά μέσο όρο 300 τετραγωνικά πόδια.
Αποτελούνται από μονόκλινα και δύο queen στούντιο σουίτες με μικρές κουζίνες μέσα στις σουίτες, καθώς και δημόσιους χώρους όπως λόμπι και γυμναστήριο.

Στρατηγική ανάπτυξη μέσω χειριστών πολλαπλών μονάδων

Με 50 ξενοδοχεία ήδη στο αρχικό στάδιο -25 από το Sandpiper και το Gulf Coast για τα επόμενα πέντε χρόνια- η Wyndham εξετάζει τώρα πρόσθετες ευκαιρίες ανάπτυξης.

Η μάρκα αναμένει να ανοίξει το πρώτο της ξενοδοχείο το 2023 και συνομιλεί ενεργά με πρόσθετους χειριστές πολλαπλών μονάδων με εμπειρία στον τομέα, βασικό μέρος της στρατηγικής ανάπτυξης της μάρκας.