Δυναμικό «παρών» αναμένεται να δώσει ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμός (ΕΟΤ) στο 1ο Virtual Greek Alternative Tourism & Gastronomy Workshop που διοργανώνει 3-5 Νοεμβρίου 2020 η Tourism Media & Events με επίκεντρο την αγορά της Δανίας.

Ο ΕΟΤ θα είναι ο Κύριος Χορηγός του 1ου Virtual Workshop Εναλλακτικού Τουρισμού και Γαστρονομίας, στο οποίο θα συμμετέχουν προορισμοί, τουριστικές επιχειρήσεις και εταιρείες με εξαγωγική δραστηριότητα που επιδιώκουν να αποκτήσουν παρουσία ή να ισχυροποιήσουν περαιτέρω τη θέση τους στην αγορά της Δανίας.

Η συμμετοχή του ΕΟΤ είναι υψηλής στρατηγικής σημασίας, με δεδομένο ότι η ενίσχυση της Ελλάδας ως εναλλακτικού και γαστρονομικού τουριστικού προορισμού αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για τον Οργανισμό.

Στο 1ο Virtual Greek Alternative Tourism & Gastronomy Workshop θα συμμετέχουν 75-85 τοπικοί τουριστικοί πράκτορες και tour operators, 30-35 εταιρείες που προμηθεύονται ελληνικά προϊόντα, καθώς και 15-20 διακεκριμένα media από τη Δανία.

Στο πλαίσιο του Workshop, έχουν ήδη προγραμματιστεί πάνω από 300 Business to Business (B2B) συναντήσεις ανάμεσα σε εκπροσώπους ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων και εκπροσώπους δανέζικων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό. Αντίστοιχα, έχουν προγραμματιστεί 150 B2B συναντήσεις μεταξύ εκπροσώπων επιχειρήσεων γαστρονομικού ενδιαφέροντος από την Ελλάδα και τη Δανία.

Στόχος του Workshop είναι η ανάδειξη της χώρας σε κορυφαίο προορισμό εναλλακτικού και γαστρονομικού τουρισμού στον παγκόσμιο χάρτη.

Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Δανία και του Διαπολιτισμικού Ομίλου για την UNESCO.

Τα Greek Alternative & Gastronomy Workshops 2020 απευθύνονται σε τουριστικές επιχειρήσεις και δημόσιους φορείς που ενδιαφέρονται να προβάλουν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που αναπτύσσουν με αιχμή τον εναλλακτικό τουρισμό. Ταυτόχρονα, απευθύνονται σε επιχειρήσεις εξαγωγικού χαρακτήρα που επιδιώκουν να διεισδύσουν ή και να ενισχύσουν την παρουσία τους σε καίριες αγορές της Ευρώπης.

Στην έναρξη του Workshop θα απευθύνει χαιρετισμό ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης.