creteΔυναμικό παρών θα δώσει η Κρήτη για την προβολή της στο Βερολίνο, την μεγαλύτερη διεθνή έκθεση Τουρισμού, όπου με την ομπρέλα της Περιφέρειας θα μετάσχουν σε ενιαίο περίπτερο όλοι οι φορείς του Τουρισμού, το δίκτυο οινοποιιών για την προβολή του οινοτουρισμού –κρητικών προίόντων, καθώς επίσης και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Έρευνας το οποίο μέσω της τεχνολογίας σε διαδραστικούς πίνακες θα «ξεναγήσει» στο νησί τους χιλιάδες ξένους επισκέπτες της έκθεσης.

Για το συντονισμό της αποστολής πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Περιφέρεια υπό τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και τη συμμετοχή του εκτελεστικού Γραμματέα Νίκου Ραπτάκη, φορέων του Τουρισμού, του δικτύου Οινοποιών Κρήτης, στελεχών του Ινστιτούτου Τεχνολογίας και Έρευνας, του Οργανισμού Λιμένος κ.α. Όλοι οι συμμετέχοντες επισήμαναν τη θέλησή τους να συνεργαστούν ενωμένοι ως ενιαία Κρήτη για την καλύτερη προβολή του νησιού και εξήραν την πρωτοβουλία της Περιφέρειας και προσωπικά του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη.

«Για την μεγάλη έκθεση τουρισμού στο Βερολίνο, η Περιφέρεια Κρήτης, είναι πανέτοιμη για μια ακόμη φορά να συμμετέχει μαζί με όλους τους φορείς του τουρισμού, μαζί με τους οινοποιούς, μαζί με το ΙΤΕ με τα διαδραστικά συστήματα που έχουν έτοιμα για να προβάλλουμε και τον τουρισμό μας και τα προϊόντα μας και το γαστρονομικό μας προορισμό. Όλοι οι φορείς είμαστε ενωμένοι και όλοι συνεργαζόμαστε πάρα πολύ καλά για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την τουριστική προβολή του νησιού μας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι προκηρύχτηκε και δημοσιεύεται μεγάλος διαγωνισμός για την τουριστική προβολή της Κρήτης, (θα υλοποιηθεί σύμφωνα με την εξειδίκευση της Περιφερειακής στρατηγικής της τουριστικής προβολής της Κρήτης και το πρόγραμμα δράσεων, «τουριστικό μάρκετιν Κρήτης 2012-2015»), με το ποσό του 1.800.000€ το οποίο πληρώνεται από το ΕΣΠΑ. Μέχρι σήμερα, όπως διευκρίνισε, « όλα τα έξοδα πληρωνόταν αποκλειστικά και μόνο από δικούς μας πόρους, που παρά τη δύσκολη οικονομική περίοδο, κατορθώναμε και είχαμε μια σημαντική παρουσία σε όλες τις μεγάλες εκθέσεις του εξωτερικού. Από τις εκθέσεις του Νοεμβρίου που θα γίνουν στο Λονδίνο ξεκινά η προσπάθεια μας για τη διαφήμιση της Κρήτης αποκλειστικά και μόνο από Ευρωπαϊκά προγράμματα».