Η πλατφόρμα βραχυπρόθεσμων μισθώσεων Airbnb στρέφεται στην αγορά πολυτελείας μέσω του προγράμματος “Airbnb Luxe” το οποίο αφορά στη διάθεση πολυτελών ιδιοκτησιών προς ενοικίαση σε όλο τον κόσμο.

Πάνω από 2.000 ιδιοκτησίες πέρασαν τους λεπτομερείς ελέγχους ποιότητας, για να πιστοποιηθεί πως διαθέτουν υψηλά λειτουργικό design, κατάλληλο αριθμό μπάνιων και υπνοδωματίων, καθώς και σύγχρονη υψηλής τεχνολογίας κουζίνα.

Σε ανακοίνωση της Airbnb λέγεται πως συμπεριλαμβάνονται “πολυβραβευμένες” κατοικίες σε Νέα Ζηλανδία και Νότια Αφρική, κάστρα στη Γαλλία και ιστορικές βίλες στην Τοσκάνη, με την εταιρεία βραχυπρόθεσμων μισθώσεων να δηλώνει γνώστης των υπηρεσιών πολυτελείας, έπειτα από την απόκτηση της καναδικής εταιρείας Luxury Retreats το 2017.

Κάθε κράτηση στην πλατφόρμα της Airbnb, φέρνει τον πελάτη σε επαφή με έναν εξειδικευμένο “σχεδιαστή ταξιδιών” ο οποίος θα τον βοηθήσει κατά την άφιξή του, θα οργανώσει το πρόγραμμα όπως επιθυμεί και θα φροντίσει να μη λείψει τίποτα τις ημέρες διαμονής, είτε αυτό είναι ο σεφ, ο μασέρ ή ο προσωπικός γυμναστής.

Ο ένας εκ’ των δύο ιδρυτών της Airbnb, Brian Chesky, δήλωσε πως οι σύγχρονοι ταξιδιώτες επιζητούν τη διαμονή πολυτελείας περισσότερο από ποτέ άλλοτε, ψάχνουν εμπειρίες που θα αναδιαμορφώσουν τη σκέψη τους και θα τους φέρουν ακόμη πιο κοντά με τον προορισμό.

“Στην Airbnb ακόμη και 11 χρόνια μετα, μοιραζόμαστε την ίδια φιλοσοφία. Να δημιουργήσουμε αυθεντικές, “μαγικές” ταξιδιωτικές εμπειρίες σε μοναδικά μέρη. Το “Airbnb Luxe” θα αλλάξει τα δεδομένα στον τρόπο που οι άνθρωποι φαντάζονται κ μειώνουν τα πολυτελή ταξίδια.”

Μέσα στο 2018, ο αριθμός των πελατών που επιζητούσαν κατοικίες με πάνω από 1.000$ δολάρια τη βραδιά στην πλατφόρμα της Airbnb αυξήθηκε κατά 60%.

Στόχος της Airbnb είναι εντός του επόμενου έτους να προσθέσει ακόμη περισσότερες πολυτελείς κατοικίες σε 12 πόλεις τουλάχιστον, όπως είναι το Λονδίνο, το Λος Άντζελες, το Μιλάνο, το Παρίσι και το Τέξας.