Η ταξιδιωτική βιομηχανία έχει υιοθετήσει σε μεγάλο βαθμό τα κρυπτονομίσματα. Οι ταξιδιωτικές εταιρείες ήταν οι μεγαλύτεροι χρήστες κρυπτονομισμάτων από οποιονδήποτε επιχειρηματικό τομέα ή κλάδο. Αυτό αποκαλύπτει έρευνα της Traders of Crypto, με το 11,54% των εταιρειών που δέχονται κρυπτονομίσματα.

Η εταιρεία ταξιδιωτικών κρατήσεων Expedia (EXPE) – Get Expedia Group, Inc. έχει πρωτοστατήσει στην υιοθέτηση πληρωμής με κρυπτονομίσματα. Ως εκ τούτου οι πελάτες της μπορούν επί του παρόντος να πληρώνουν για κρατήσεις ξενοδοχείων χρησιμοποιώντας bitcoin.

Αρκετές μεγάλες αεροπορικές εταιρείες έχουν επίσης κάνει κινήσεις για να δεχτούν κρυπτονομίσματα ως πληρωμή. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται οι AirBaltic, Norwegian Air και LOT Polish Airlines.

Οι εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα χρηστών κρυπτονομισμάτων με το 11,06% των καταστημάτων να τα δέχονται.

Η EBay  η οποία στοχεύει να γίνει η αγορά για το Gen-Z και τους millennials, πρόσφατα είπε ότι μελετά τη δυνατότητα προσθήκης κρυπτονομισμάτων ως πιθανών μέσων πληρωμής. Η εταιρεία δέχεται ήδη NFT ή μη ανταλλάξιμα token.

Οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί ήταν στην τρίτη θέση με το 9,13% των οργανισμών που δέχονται πληρωμές με κρυπτογράφηση.

Το 2019, η UNICEF έγινε ο πρώτος οργανισμός του ΟΗΕ που έλαβε, κατέχει και αναδιανέμει κρυπτονομίσματα.

Ο τομέας τροφίμων και ποτών ήταν ο επόμενος με το 8,65% των εταιρειών που δέχονται κρυπτονομίσματα.

Τα τυχερά παιχνίδια και το λιανικό εμπόριο ισοβάθμησαν στην πέμπτη θέση με 7,2% έκαστη.