Σύνταξη: tourismtoday.gr

Διαμοιρασμένη διαμονή μεταξύ δύο ιδιοκτησιών για κράτηση από μία εβδομάδα και έως έξι μήνες, επιτρέπει πλέον η Airbnb.

Η πλατφόρμα προχώρησε στην νέα αυτή λειτουργία που ονομάζει «Split Stays» για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης ζήτησης για διαμονές μεγαλύτερης διάρκειας.
Το Split Stays περιγράφεται από την εταιρεία ως «η μεγαλύτερη αλλαγή στο Airbnb εδώ και μια δεκαετία».

«Οι διαμονές ενός μήνα ή περισσότερο συνεχίζουν να είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη κατηγορία μας τριπλασιάζοντας σε σύγκριση με το 2019, επισημαίνει ο Brian Chesky, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Airbnb.

Και σχεδόν οι μισές από τις διανυκτερεύσεις μας το πρώτο τρίμηνο ήταν μιας εβδομάδας ή περισσότερο.
Μία σε πέντε κρατήσεις ήταν για διαμονές ενός μήνα ή περισσότερο.»

Το 87% των καταχωρίσεων της Airbnb δέχεται διαμονές 28 ημερών ή περισσότερο, αλλά σε ορισμένες αγορές η ζήτηση υπερβαίνει το διαθέσιμο απόθεμα για αυτούς τους τύπους κρατήσεων, ιδιαίτερα σε αγορές με μεγάλη ζήτηση.
Έτσι, η πλατφόρμα προσανατολίστηκε στην ιδέα της δημιουργίας του Split Stays, προκειμένου να ανταποκριθεί στο χρονικό πλαίσιο και τη διάρκεια της διαμονής.

Όταν μια αναζήτηση για παραμονή μεγαλύτερης διάρκειας δείχνει λιγότερα από 300 ακίνητα, η Airbnb θα προσφέρει αυτόματα επιλογές για τον διαχωρισμό της διαμονής μεταξύ δύο ακινήτων που ανταποκρίνονται στον τύπο σπιτιού και τις ανέσεις από την αναζήτηση.

Η εταιρεία λέει ότι αυτό θα εμφανίσει έως και 40% περισσότερες καταχωρίσεις σε αγορές με περιορισμό αποθέματος.

Οι χρήστες μπορούν να υποδείξουν πόσο μακριά είναι διατεθειμένοι να οδηγήσουν μεταξύ των δύο τοποθεσιών -από δύο έως έξι ώρες- να δουν τις ιδιοκτησίες σε έναν χάρτη που δείχνει τη διαδρομή και στη συνέχεια να κάνουν κράτηση, το ένα μετά το άλλο, σε μία μόνο ροή κρατήσεων.

«Είναι ένας απίστευτα έξυπνος αλγόριθμος, λέει ο Brian Bunch. Και όσο περισσότερο οικοδομούμε πάνω σε αυτό, τόσο περισσότερο θα μπορούμε να καλύψουμε όποιες μοναδικές ανάγκες έχει κάθε επισκέπτης, ανεξάρτητα από τα κριτήρια.

Είναι νομίζω, το ξεκλείδωμα της δημιουργικότητας στα ταξίδια που ίσως δεν έχουμε δει για πολύ καιρό».

Η λειτουργία Split Stays είναι επίσης ενσωματωμένη στη δυνατότητα «Airbnb Categories», η οποία οργανώνει τα ακίνητα με βάση το στυλ, την τοποθεσία ή την εγγύτητα τους σε μια δραστηριότητα.