Με αφετηρία το “GRAND ELIS RESORT”, Σαβάλια Ηλείας, ξεκίνησε η περιήγησή μας σε 2 από τους σημαντικότερους προορισμούς της Δυτικής Ελλάδας, Ηλεία και Αχαΐα.

Στο δυτικό τμήμα της Πελοποννήσου, σε μια όαση ηρεμίας και γαλήνης δίπλα στη θάλασσα, στην περιοχή Σαβαλίων, με θέα στο νησί της Ζακύνθου, δίπλα σε πευκόδασος 85.000 τ.μ. βρίσκεται το Grand Elis Hotel Spa Resort, ένα ειδυλλιακό πολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων για ονειρεμένες διακοπές στην Πελοπόννησο. Σε ένα σημείο όπου η ζωντάνια και η ομορφιά της φύσης εξάπτουν τη φαντασία και διεγείρουν τις αισθήσεις.

Το ολοκαίνουργιο eco-friendly συγκρότημα όπου το γαλάζιο της θάλασσας και το πράσινο του διπλανού δάσους και των κήπων του κυριαρχούν. Προσφέρει πολυτελή διαμονή ακολουθώντας τα υψηλότερα πρότυπα φιλοξενίας.

Με 82 πολυτελή δωμάτια και σουίτες, σε τρία κτίρια, το Grand Elis Hotel Spa Resort εγγυάται τη βέλτιστη εμπειρία διακοπών. Το φυσικό φως και η υπέροχη θέα στη θάλασσα, τους καταπράσινους κήπους και την μεγάλη πισίνα, η εξαιρετική αρχιτεκτονική και οι σύγχρονες ανέσεις, συνθέτουν το ιδανικό μέρος για στιγμές χαλάρωσης και αναζωογόνησης.

Ο επισκέπτης μπορεί να χαλαρώσει στα άνετα πολυτελή κρεββάτια δίπλα στην πισίνα, απολαμβάνοντας τον ήλιο και πίνοντας δροσιστικά κοκτέιλ, για μια αναζωογονητική εμπειρία. Ή εναλλακτικά, μπορεί να χαρεί την ιδιωτική παραλία του ξενοδοχείου, με τη γνωστή χρυσή άμμο, απολαμβάνοντας τα κρυστάλλινα νερά του Ιονίου, για μια εξίσου συναρπαστική εμπειρία από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι το ηλιοβασίλεμα.

Περισσότερα στο : https://www.grandelishotel.gr/

Δείπνο καλωσορίσματος στο “GRAND ELIS RESORT”.

Η Γαστρονομική Ταυτότητα του Grand Elis συνδέεται άμεσα με την τοπική – θεματική γαστρονομία και τα προϊόντα που την αναδεικνύουν.

Στο Grand Elis δεν θα γνωρίσετε απλά τον πλούτο της ελληνικής κουζίνας, αλλά θα ταξιδέψετε σε ένα αξέχαστο γαστρονομικό ταξίδι «από το κτήμα της περιοχής μας , τη γη μας, στο πιάτο σας».

Κάθε πιάτο έχει την αίσθηση του ντόπιου. Υπέροχα πιάτα που ετοιμάζονται με εξαιρετική φροντίδα, σας προσκαλούν να ανακαλύψετε την ποιότητα των τοπικών προϊόντων της εύφορης και άφθονης γης της Ηλείας. Από τις τοπικές ελιές που καλλιεργούνται από μικρούς παραγωγούς και το ελαιόλαδο, στα εποχιακά φρούτα και λαχανικά, το κρέας και τα θαλασσινά, τα φρέσκα λαχανικά.

Ξενάγηση στο οινοποιείο Αchaia Clauss, το παλαιότερο οινοποιείο της Ελλάδας

Πρόκειται για ένα ιστορικό οινοποιείο, που ιδρύθηκε το 1891. Σήμερα παράγει πλέον τα προϊόντα της σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, λίγα χιλιόμετρα μακριά από την ιστορική της εγκατάσταση. Αληθινή όαση, παραδίδει την ομορφιά, την παράδοση και την ιστορία της στο χρόνο, στους χιλιάδες επισκέπτες της και σε όσους την αγαπούν και φροντίζουν για τη διατήρηση της μοναδικής της υπόστασης.

Η ACHAIA CLAUSS αποτελεί σελίδα από την ιστορία του τόπου μας, που αρνείται πεισματικά να παλιώσει και διατηρεί όλη τη φρεσκάδα και το άρωμα των περιπετειών που ξετυλίχθηκαν από το 1854, τότε που ο ατίθασος νεαρός μποέμ Γουσταύος Κλάους ανακάτεψε τα ήθη, τα έθιμα και το αστικό status της εποχής εκείνης, δημιουργώντας κομμάτι–κομμάτι την παλαιότερη Πρέσβειρα Οίνου της Ελλάδας στον κόσμο, που χάραξε τα αχνάρια της Οινοποίησης με ανεξίτηλες γραμμές. Το 2018 προχώρησε στην ίδρυση Wine Club.

Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών βρίσκεται στη βόρεια είσοδο της πόλης  και στεγάζεται σε κτήριο που κατασκευάστηκε το 2008 σε σχέδια του αρχιτέκτονα Θεοφάνη Μπομπότη. Έχει συνολικό εμβαδό 5.955 τ.μ. και διαθέτει τρεις μεγάλες αίθουσες για τη μόνιμη έκθεση, μία αίθουσα για περιοδικές εκθέσεις, σύγχρονους χώρους υποδοχής και εξυπηρέτησης κοινού, αμφιθέατρο, αναψυκτήριο, εργαστήρια συντήρησης, αποθήκες αρχαίων και υπαίθριο χώρο, ο οποίος εξυπηρετεί και τη στάθμευση των οχημάτων των επισκεπτών.

Στην μόνιμη έκθεση του Μουσείου εκτίθενται ευρήματα που χρονολογούνται από την 4η χιλιετία π.Χ. έως τον 4ο αι. μ.Χ. και προέρχονται από την πόλη των Πατρών, καθώς και από περιοχές της νότιας και της δυτικής Αχαΐας.

Γεύμα στην περιοχή Κουρούτα, Axilleion Mare Restaurant

Στην καρδιά της Κουρούτας βρίσκεται η παραθαλάσσια ταβέρνα «Αxilleion Mare Restaurant». Οι ντόπιοι την αποκαλούν «Ντίνο», ένα παρατσούκλι που συνοδεύει τον ιδιοκτήτη της εδώ και αρκετά χρόνια.

Στο «Αxilleion Mare Restaurant» θα βρείτε πεντανόστιμο νουά και τα καλύτερα σπιτικά κεφτεδάκια, ποικιλία μαγειρευτών κυρίως όμως φρέσκο ψάρι.

 

Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων_ Επίσκεψη στο Φεστιβάλ Χελμού 2024

https://festival.kalavritaski.gr/programma/#scedule

Το πρώτο φεστιβάλ υπαίθριων δραστηριοτήτων και μουσικής που σηματοδοτεί την έναρξη του καλοκαιριού μέσα στην καρδιά του Εθνικού Πάρκου και Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO Χελμού Βουραϊκού και του Χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων.

Ένας θεσμός που επαναπροσδιορίζει τους ορίζοντες των ελληνικών Φεστιβάλ, διευρύνει το φάσμα λειτουργίας ορεινών Κέντρων αθλητισμού και Αναψυχής και δίνει το έναυσμα στο ευρύ κοινό να γνωρίσει τα βουνά της Ελλάδας με έναν συναρπαστικό τρόπο γεμίζοντας μοναδικές στιγμές και δυνατά συναισθήματα τις βαλίτσες των συμμετεχόντων.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων είναι το πρώτο κέντρο χιονοδρομίας που φιλοξενεί ένα Event αυτής της κλίμακας δίνοντας οικονομική ανάσα και προοπτικές σε μια δημοτική επιχείρηση που εξελίσσεται σταθερά μέσα στα τελευταία έτη.

Ένας από τους πρωταρχικούς σκοπούς της διοργάνωσης είναι η εναρμόνιση του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον. Για την επίτευξη αυτού του σκοπού διοργανώνονται μια σειρά από υπαίθριες δραστηριότητες και παράλληλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους. Το όραμα των διοργανωτών είναι ο Χελμός να γίνει “ Ένα βουνό για όλους”, ένα σπίτι για χιλιάδες κατασκηνωτές που έχουν την δυνατότητα να κατασκηνώσουν στις ειδικά διαμορφωμένες περιοχές camping  και για 3 μέρες οι πρόποδες του Χελμού να γίνουν το σπίτι τους.

Όλα αυτά με μοναδικό γνώμονα την ανάδειξη αλλά ταυτόχρονα και την προστασία της ευρύτερης περιοχής του Χελμού, που είναι μέρος του Εθνικού Πάρκου και Παγκοσμίου Γεωπάρκου UNESCO Χελμού Βουραϊκού. 

Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Μέγα Σπηλαίου

 

To καταπληκτικότερο ιερό προσκύνημα της Ορθοδοξίας στην Πελοπόννησο είναι η Ιερά Μονή του Μ. Σπηλαίου, η οποία προκαλεί δέος, καθώς βρίσκεται στη σκιά απόκρημνου βράχου σε υψόμετρο 940 μ. Πήρε το όνομά της από το κάθετο βραχώδες συγκρότημα του Χελμού, επάνω στο οποίο είναι κτισμένη η Μονή. Σήμερα οκταόροφη, υψώνεται “κολλημένη” στο βράχο καθηλώνοντας και τον πιο αδιάφορο επισκέπτη.

Το καθολικό της Μονής σκαμμένο στο βράχο, είναι ναός σταυροειδής, εγγεγραμμένος με δύο νάρθηκες. Ο κύριος ναός έχει τοιχογραφίες του 1653, αξιόλογα μαρμαροθετήματα στο δάπεδο, ξυλόγλυπτο τέμπλο κ.λ.π.

Ο αντιπεριφερειάρχης τουριστικής ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, κ. Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος  αναφερόμενος στις μοναδικές ομορφιές του προορισμού δήλωσε μεταξύ άλλων :

Είμαι πραγματικά πολύ ενθουσιασμένος και χαρούμενος για τη διοργάνωση αυτού του ταξιδιού που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των ετήσιων δράσεων τουριστικής προβολής της ΠΔΕ 2024, καθώς δόθηκε η ευκαιρία να ξεναγήσουμε τους φιλοξενούμενούς μας διακεκριμένους δημοσιογράφους σε όμορφα μέρη της Ολυμπιακής Γης.

Στόχος μας ήταν να τους γνωρίσουμε σημεία ενδιαφέροντος του υπέροχου τόπου μας, έτσι ώστε οι επισκέπτες μας να γίνουν μέτοχοι της εμπειρίας, να ευαισθητοποιηθούν για τα μέρη μας, και να μεταλαμπαδεύσουν το βίωμά τους στο αναγνωστικό, τηλεοπτικό και ψηφιακό κοινό τους.

Στο παραπάνω πλαίσιο, οι εκλεκτοί επισκέπτες μας, ξεναγήθηκαν στο ιστορικό οινοποιείο της Achaia Clauss, θαύμασαν τα μοναδικά εκθέματα της σύγχρονης αισθητικής αρχιτεκτονικής του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών και επισκέφτηκαν το υπερσύγχρονο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων και την Ιερά Μονή του Μέγα Σπηλαίου.

Η δράση αυτή αποτελεί για εμάς ένα εργαλείο που ενέχει υψηλή αποτελεσματικότητα και ενισχύει με άμεσο τρόπο την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ώστε να αποκομίσουν και άλλοι τις μοναδικές εμπειρίες και γνώσεις που κέρδισαν οι φιλοξενούμενοί μας μέσα από τη σύντομη αυτή επίσκεψη στην Ολυμπιακή Γη της καρδιάς μας!