Ο τουρισμός δραστηριοτήτων παράλληλα με τον πολιτιστικό και περιπατητικό τουρισμό αποτελούν την αιχμή του δόρατος για την ανάπτυξη του τουρισμού στην Δυτική Μακεδονία, τόνισε από την διεθνούς έκθεσης τουρισμού Philoxenia 2017, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Παναγιώτης Κώττας.

Σε αυτό, επεσήμανε θα συμβάλει αποφασιστικά ο μεγάλος αριθμός τουριστών στην χώρα, οι οποίοι πλέον προσεγγίζουν και περιοχές ορεινές όπως η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η οποία καλείται μάλιστα να συνδέσει το τουριστικό της προφίλ με την παραγωγή του πρωτογενή τομέα και τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα διατροφής.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συμμετέχει και φέτος στο περίπτερο 15 θέση 36 στη διεθνή έκθεση τουρισμού με δράσεις προβολής με τη συμμετοχή Δήμων της Περιφέρειας.

Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια θα πραγματοποιήσει συνάντηση γνωριμίας με ομάδα Hosted Buyers, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στη διεθνή τουριστική αγορά και στην οποία έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν οι τουριστικοί επιχειρηματίες της Δυτικής Μακεδονίας.