Έπειτα από μακελειό της προηγούμενης Κυριακής στη Σρι Λάνκα με 321 νεκρούς και 500 τραυματίες, όλη η υφήλιος βρίσκεται σε συναγερμό.Τα μεγάλα ταξιδιωτικά πρακτορεία προσπαθούν με κάθε τρόπο να καθησυχάσουν και να προστατεύσουν τους πελάτες τους από την τραυματική εμπειρία που προκάλεσαν οι τρομοκρατικές επιθέσεις της ISIS.

Αναλυτικά, η TUI έχει έρθει σε επαφή με τους πελάτες της στη Σρι Λάνκα μέσω SMS ή μέσω του τοπικού οργανισμού ξεναγών και σχεδόν όλοι οι επισκέπτες ήθελαν να συνεχίσουν τις διακοπές τους.

Για τους περίπου 200 επιβάτες τους που ήθελαν να επιστρέψουν πίσω στη Βρετανία, η TUI έστειλε ειδικά ένα Boeing 787 Dreamliner για να παραλάβει του ταξιδιώτες και να τους φέρει σώους και αβλαβείς στη χώρα τους.

Παράλληλα, όσοι έχουν κλείσει διακοπές στη Σρι Λάνκα έως 12 Μαίου, μπορούν να ακυρώσουν το ταξίδι τους λαμβάνοντας πλήρη επιστροφή χρημάτων ή να ταξιδέψουν σε κάποιο άλλο προορισμό της επιλογής τους.

Για την ώρα μάλιστα έχουν ανασταλλεί όλες οι κρατήσεις προς τη Σρι Λάνκα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα The Independent.

Στη Γερμανία, η FTI, παρέχει επίσης ακυρώσεις ταξιδιών με αναχωρήσεις μέχρι τις 28 Απριλίου και ανταποκρίνεται «με ευελιξία» στο μικρό αριθμό πελατών που επιθυμούν να πετάξουν πίσω στη Γερμανία. Όλες οι εκδρομές έχουν ακυρωθεί και παρέχονται δωρεάν ακυρώσεις για αναχωρήσεις μέχρι τις 29 Απριλίου.

Η Thomas Cook προσφέρει δωρεάν ακυρώσεις αναχωρήσεων μέχρι τις 2 Μαΐου και ακύρωσε με τη σειρά της όλες εκδρομές στο Κολόμπο.

Επίσης, το γερμανικό πρακτορείο Schauinsland-Reisen προσφέρει δωρεάν ακυρώσεις αναχωρήσεων μέχρι τις 5 Μαΐου και οι πελάτες της Alltours με πτήσεις έως τις 30 Απριλίου μπορούν να ακυρώσουν ή να μεταβούν σε άλλους προορισμούς χωρίς χρέωση.

Ακόμη, το Studiosus προσφέρει κι εκείνο δωρεάν ακυρώσεις αναχωρήσεων τον Απρίλιο και τον Μάιο όπως και η Gebeco η οποία προσφέρει δωρεάν ακυρώσεις μέχρι τις 23 Μαΐου.