H εταιρεία Uber “παντρεύει” τον πιο παραδοσιακό τρόπο μετακίνησης στον κόσμο με τη σύγχρονη τεχνολογία, εισάγοντας τις πρώτες βόλτες με έλκηθρο στον κόσμο του Άγιου Βασίλη, τη Φινλανδική Λαπωνία.

Η εν λόγω υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά για την περίοδο των Χριστουγέννων και περιλαμβάνει ένα γραφικό ταξίδι δύο ωρών στα χιονισμένα δάση της Λαπωνίας, καθώς και μια περιήγηση στο Ροβανιέμι, την επίσημη πατρίδα του Άγιου Βασίλη.

Οι επιβάτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ζεστό ρόφημα και ένα ελαφρύ σνακ δίπλα στη φωτιά, ενώ θα μάθουν περισσότερα για τους τάρανδους και τους βοσκούς τους και μπορεί ακόμη και να συναντήσουν τον ίδιο τον Άγιο Βασίλη στη διαδρομή.

Οι επισκέπτες θα ταξιδέψουν ομαδοποιημένοι κάτω σκεπασμένοι με μια ζεστή κουβέρτα σε ένα εορταστικό έλκηθρο με την επωνυμία Uber, που σχεδιάστηκε από έναν από τους τάρανδους του Άγιου Βασίλη. Το έλκηθρο μπορεί να μεταφέρει έως δύο άτομα.

Οι τουρίστες μπορούν να κάνουν κράτηση για αυτές τις βόλτες με έλκηθρο αποκλειστικά μέσω της εφαρμογής Uber την εβδομάδα 12-18 Δεκεμβρίου, με τις αναχωρήσεις να γίνονται στις 10 π.μ. και στις 2 μ.μ.

Η ανακοίνωση της νέας υπηρεσίας της Uber έρχεται καθώς το τουριστικό συμβούλιο του Visit Rovaniemi προβλέπει μια τεράστια αύξηση 46% στον αριθμό των επισκεπτών που θα ταξιδέψουν στη Λαπωνία φέτος, μετά την κατάργηση των ταξιδιωτικών περιορισμών που σχετίζονται με την πανδημία σε όλο τον κόσμο.