της Σοφίας Γκιαούρη

Η Lufthansa, η SWISS, η Austrian Airlines και η Brussels Airlines ανακοίνωσαν ότι οι ταξιδιώτες μπορούν να κάνουν κράτηση δωρεάν μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2020.

Ανταποκρινόμενη στην πανδημία, η Lufthansa Group Airlines είχε ήδη πραγματοποιήσει μια εφάπαξ δωρεάν κράτηση την άνοιξη.

Ο νέος κανονισμός ισχύει σε όλο τον κόσμο για όλες τις νέες κρατήσεις σε δρομολόγια μικρών, μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων. Οι αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου Lufthansa ικανοποιούν έτσι τις ανάγκες των πελατών τους για ευέλικτες ταξιδιωτικές ρυθμίσεις σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό.

Ωστόσο, οι πελάτες ενδέχεται να επιβαρύνονται με επιπλέον κόστος εάν, για παράδειγμα, η αρχική τάξη κράτησης δεν είναι πλέον διαθέσιμη κατά την κράτηση σε άλλη ημερομηνία ή προορισμό. Οποιαδήποτε διαφορά θα αντισταθμιστεί με πρόσθετη πληρωμή.

Οι αεροπορικές εταιρείες δικτύου του Ομίλου Lufthansa ανταποκρίνονται επίσης στις ειδικές ανάγκες των πελατών κατά τη διάρκεια της κρίσης και συνεχίζουν να προσφέρουν μια υπόσχεση πτήσης επιστροφής σε όλα τα ευρωπαϊκά δρομολόγια και, μαζί με τους AXA Partners, ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο για την προστασία στη χώρα του ταξιδιού.

Η κάλυψη ισχύει σε περίπτωση ταξιδιωτικής προειδοποίησης ή σημαντικής εξάπλωσης της πανδημίας. Οι ταξιδιώτες θα επιστρέψουν στη Γερμανία, την Αυστρία ή την Ελβετία με τις εταιρείες Lufthansa, SWISS και Austrian Airlines.

Οι ναύλοι Economy Classic, Business Saver, Economy Flex και Business Flex περιλαμβάνουν ένα “πακέτο all-inclusive” που καλύπτει, μεταξύ άλλων, το κόστος της καραντίνας, τη διακοπή ταξιδιού, μια τηλεφωνική διαβούλευση πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ή τον ιατρικό επαναπατρισμό.