Αρχίζει την 1η Νοεμβρίου το πρόγραμμα δωρεάν χειμερινών εμπειριών που προσφέρεται σε ξένους και ντόπιους επισκέπτες στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας (ΕΤΑΠ) «το πρόγραμμα που προσφέρεται σε ντόπιους και ξένους τουρίστες που διαμένουν σε ξενοδοχειακά καταλύματα της επαρχίας Λάρνακας, αρχίζει και φέτος την 1η Νοεμβρίου 2018 και θα ολοκληρωθεί στα τέλη Μαρτίου 2019».

Στόχος του θεσμοθετημένου πλέον προγράμματος που θα πραγματοποιηθεί για έβδομη συνεχή χρονιά είναι «ο εμπλουτισμός του χειμερινού τουριστικού προϊόντος της Λάρνακας και η ενίσχυση της εμπειρίας του επισκέπτη μέσω της γνωριμίας με τον πολιτισμό και την τοπική παράδοση. Οι τουρίστες της Λάρνακας έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν διάφορες δραστηριότητες μεταξύ των οποίων επισκέψεις σε εργαστήρια και σημεία αναφοράς στη πόλη αλλά και σε Κοινότητες της επαρχίας».

Συγκεκριμένα τη Δευτέρα θα γίνεται πτηνοπαρατήρηση με ειδικά τηλεσκόπια στη Λίμνη Βορόκληνης, επίδειξη καλαθοπλεκτικής και ετοιμασία παραδοσιακών εδεσμάτων στο Restolake.

Την Τρίτη θα πραγματοποιείται επίσκεψη στο Πάρκο Καμήλων στον Μαζωτό, ενώ την Τετάρτη θα γίνεται δίωρη ξενάγηση στην πόλη της Λάρνακας με επαγγελματία ξεναγό.

Την Πέμπτη θα πραγματοποιείται επίσκεψη στην Αθηένου και πιο συγκεκριμένα στο Καλλινίκειο Μουσείο και στον παλιό Αλευρόμυλο και θα γίνεται επίδειξη παρασκευής χαλουμιού στην αναπαλαιωμένη οικία του Πατήρ Καλλίνικου Σταυροβουνιώτη.

Την Παρασκευή οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την περιοχή της «Σκάλας» και τους κεραμίστες της περιοχής με τη συνοδεία επαγγελματία ξεναγού, ενώ το Σάββατο θα πραγματοποιείται εκδρομή στα χωριά της ορεινής Λάρνακας με ξεναγό.

Η εκδρομή περιλαμβάνει επίσκεψη στα γραφικά Λεύκαρα και κεράσματα στην αυλή του Δημαρχείου, ξενάγηση και γευσιγνωσία κρασιού στο οινοποιείο Κτήμα Χριστούδια στον Κάτω Δρυ και σειρά παραδοσιακών δραστηριοτήτων στη Σκαρίνου.

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας εκφράζει «θερμές ευχαριστίες σε όσους διαχρονικά στηρίζουν τη δράση μεταξύ των οποίων τον ΚΟΤ, τους Δήμους Λάρνακας, Αθηένου και Λευκάρων, το Κοινοτικό Συμβούλιο Βορόκληνης και το Πάρκο Καμήλων στον Μαζωτό».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν το αναλυτικό πρόγραμμα στην ιστοσελίδα της ΕΤΑΠ Λάρνακας http://larnakaregion.com.

Πηγή : ΚΥΠΕ