Οι επιβάτες πτήσεων transit θα έχουν τη δυνατότητα να διέρχονται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με δωρεάν βίζα για 48 ώρες. Ειδικότερα, οι άνθρωποι που επιθυμούν να περάσουν περισσότερο χρόνο στη χώρα μπορούν να παρατείνουν τη βίζα μέχρι και 96 ώρες με την πληρωμή μόλις 50 Dirhams. Ωστόσο, αυτή η νέα πολιτική θεωρήσεων δεν έχει τεθεί ακόμη σε εφαρμογή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή η κίνηση έχει αναληφθεί από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για να προσελκύσει όλο και περισσότερους Ινδούς ταξιδιώτες στις ακτές της, προκειμένου να αυξηθούν τα έσοδα από τον τουρισμό.

Τα ΗΑΕ είναι ήδη ένας από τους πιο δημοφιλείς διεθνείς προορισμούς για τους ταξιδιώτες στην Ινδία. Περίπου 25% των επισκεπτών από την Ινδία πετούν προς και από το Ντουμπάι, το Αμπού Ντάμπι και άλλες πόλεις μέσω ορισμένων αεροπορικών εταιρειών που εδρεύουν στα ΗΑΕ όπως η Emirates, Jet-Etihad και flyDubai.

Οι επιβάτες των αεροπορικών εταιρειών θα έχουν τώρα τη δυνατότητα να εξερευνήσουν πόλεις όπως το Ντουμπάι και το Abu Dhabi χωρίς να καταβάλλουν τέλη εισόδου για τις πρώτες 48 ώρες.

Δεδομένου μάλιστα του γεγονότος ότι συνεχώς αναδεικνύονται περισσότερα τουριστικά μέρη και ότι το Ντουμπάι ετοιμάζεται για τη διεθνή έκθεση 2020, η πρόσφατη πρόσκληση για χαλάρωση των κανόνων θεωρήσεων βίζας θα εξυπηρετήσει καλύτερα τον τουριστικό κλάδο των ΗΑΕ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, όλο και περισσότερες χώρες του Περσικού Κόλπου εφαρμόζουν έξυπνες στρατηγικές για την προσέλκυση Ινδών τουριστών.

Ταυτόχρονα, τα ΗΑΕ χορηγούν βίζα κατά την άφιξή τους σε κάτοχους ινδικών διαβατηρίων που έχουν έγκυρη βίζα στις ΗΠΑ. Ομοίως, το Ομάν θα χορηγήσει επίσης θεώρηση κατά την άφιξή του στους Ινδούς ταξιδιώτες που ζουν ή διαθέτουν θεώρηση εισόδου στις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία, την Ιαπωνία και τις χώρες Σένγκεν.