Τη δυνατότητα να παραμένουν συνεχώς συνδεδεμένοι στο ίντερνετ θα έχουν οι πελάτες της low cost αεροπορικής εταιρεία Norwegian σε όλες τις πτήσεις του δικτύου της από τη στιγμή που μπαίνουν στο αεροσκάφος.

Η νέα καινοτομία ονόματι “Gate to Gate” προσφέρει ασύρματη σύνδεση Wi-Fi σε όλο το στόλο της Norwegian και διαφέρει από το  δωρεάν Wi-Fi, το οποίο προσφέρει η Norwegian από το 2011 στο ότι μπορεί ο πελάτες να το χρησιμοποιήσει κατευθείαν με την είσοδο του στην καμπίνα.

Στο παρελθόν, το αεροσκάφος έπρεπε να ξεπεράσει τα 10.000 πόδια για να συνδεθούν οι επιβάτες στο διαδίκτυο και υπήρχαν αρκετά προβλήματα σύνδεσης, όμως πλέον η απρόσκοπτη σύνδεση στο ίντερνετ είναι γεγονός τόσο σε σύντομες αλλά και μακρινές πτήσεις του αερομεταφορέα.

Υπενθυμίζεται πως Norwegian είναι η πρώτη low cost αεροπορική εταιρεία που προσφέρει δωρεάν Wi-Fi σε όλα τα ευρωπαϊκά δρομολόγια της από το 2011 και η πρώτη που προσφέρει ζωντανή τηλεόραση από το 2015, ενώ αρχές του έτους  ανακοίνωσε ότι πάνω από το 50% του Dreamliner 787 του στόλου της θα προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στις μακρινές πτήσεις της.