Μια πρόσφατη βελτίωση στη συνδεσιμότητα εν πτήσει της Emirates σημαίνει ότι όλοι οι επιβάτες της Emirates σε κάθε κατηγορία ταξιδιού μπορούν να απολαμβάνουν κάποια μορφή δωρεάν συνδεσιμότητας μόλις εγγραφούν στο Emirates Skywards.

Η εξέλιξη είχε ως αποτέλεσμα επιπλέον 30.000 επιβάτες Economy Class να συνδέονται σε δωρεάν Wi-Fi ενσωματωμένο κάθε εβδομάδα.

Η Emirates βρισκόταν συνεχώς στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων του Wi-Fi εν πτήσει και μέχρι σήμερα έχει επενδύσει περισσότερα από 300 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ στη συνδεσιμότητα.

Όλα τα μέλη του Emirates Skywards σε κάθε κατηγορία ταξιδιού μπορούν πλέον να απολαμβάνουν κάποια μορφή δωρεάν συνδεσιμότητας. Τα μέλη του Skywards, είτε είναι μπλε, ασημί, χρυσό ή πλατινένιο, που ταξιδεύουν σε οποιαδήποτε κατηγορία, είτε Economy, Premium Economy, Business είτε First Class, θα απολαμβάνουν δωρεάν ανταλλαγή μηνυμάτων εφαρμογών.

Επιπλέον, οι επιβάτες Πρώτης Θέσης θα έχουν απεριόριστο δωρεάν Διαδίκτυο εάν είναι μέλη του Skywards, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ψωνίζουν ή να εργάζονται διαδικτυακά ενώ βρίσκονται εν πτήσει, όπως και τα μέλη Silver, Gold και Platinum Skywards που ταξιδεύουν σε Business Class. Τα μέλη του Platinum Skywards έχουν δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε όλες τις τάξεις.

Η αύξηση της δωρεάν συνδεσιμότητας έτυχε πολύ καλής υποδοχής από τους επιβάτες της Emirates μετά τις αλλαγές τον Ιανουάριο του 2023 και η αεροπορική εταιρεία σήμερα βλέπει κατά μέσο όρο 450.000 χρήστες το μήνα.

Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση 30% στη χρήση επιβατών το 2023 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Επί του παρόντος, σχεδόν το 10% όλων των επιβατών χρησιμοποιεί το δωρεάν ενσωματωμένο Wi-Fi.

Σε δρομολόγια μέσω της Αμερικής, σχεδόν το 20% των επιβατών συνδέονται στο Wi-Fi στο αεροσκάφος και στις ευρωπαϊκές και αφρικανικές διαδρομές η χρήση υπερβαίνει το 11% του συνόλου των επιβατών.