Η MSC Cruises έχει παραγγείλει δύο ακόμη πλοία παγκόσμιας κλάσης επεκτείνοντας τα σχέδια της για την ανάπτυξη νέων πρωτοτύπων στην κρουαζιέρα με πλοία που λειτουργούν με αιολική ενέργεια.
Τα δύο νέα κρουαζιερόπλοια παγκόσμιας κλάσης -το τρίτο και το τέταρτο της γραμμής κρουαζιέρας- που αναμένεται να παραδοθούν το 2025 και το 2027, θα κατασκευαστούν στο ναυπηγείο Chantiers de l’Atlantique στο Σαιν-Ναζαίρ, στην Γαλλία.
Το πρώτο από τα αρχικά δύο πλοία της κατηγορίας βρίσκεται υπό κατασκευή στο ναυπηγείο και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2022.
Οι MSC Cruises και Chantiers de l’Atlantique έχουν επεκτείνει την εταιρική σχέση τους για τα επόμενα δέκα χρόνια. Υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης (MoU) για την ανάπτυξη άλλης νέας πρωτότυπης κατηγορίας κρουαζιερόπλοιων με κινητήρα LNG που θα λειτουργούν με το σήμα MSC Cruises.
Η MSC Cruises συνεργάζεται επίσης με την Chantiers de l’Atlantique για την ανάπτυξη ενός άλλου πρωτοποριακού πρωτότυπου concept class ship με το οποίο θα διερευνήσει τις ευκαιρίες που θα μπορούσε να προσφέρει η αιολική ενέργεια και άλλες προηγμένες τεχνολογίες στις θαλάσσιες μεταφορές επιβατών.
Οι τρεις συμφωνίες που υπογράφηκαν σήμερα αντιπροσωπεύουν επένδυση άνω των 6,5 δις ευρώ.