tourism-today-9Τη διευθύντρια Δικτύου του τουριστικού ομίλου Travel Plan, κα Δέσποινα Ρηγάτου και τον διευθύνοντα σύμβουλο του travelplanet24.com, κ. Φίλιππο Μπρίνκμαν φιλοξενεί η εκπομπή TOURISM TODAY αυτής της εβδομάδας με παρουσιαστή τον Χάρη Ντιγριντάκη. Η εκπομπή προβάλλεται από το Channel 9 την Τετάρτη 21:00-22:00 και σε επανάληψη το Σάββατο 19:00-20:00 .

Πιο ενθαρρυντικές είναι οι φετινές εορτές σε σχέση με πέρυσι όσον αφορά τη ζήτηση Ελλήνων τουριστών για ταξίδια εξωτερικού αλλά και εσωτερικού, δηλώνει στο TOURISM TODAY η διευθύντρια Δικτύου του ταξιδιωτικού γραφείου Travel Plan-Express Holidays, κα Δέσποινα Ρηγάτου. Συγκεκριμένα, έντονο είναι το ενδιαφέρον των Ελλήνων για παραδοσιακούς χριστουγεννιάτικους προορισμούς, όπως η Βιέννη, το Παρίσι, το Βερολίνο και το Ροβανιέμι, ενώ την ίδια ώρα αυξημένη είναι η ζήτηση και για τα εξωτικά μακρινά ταξίδια. Ενδεικτικά, οι τιμές του Travel Plan-Express Holidays για τετραήμερα ταξίδια την περίοδο των εορτών ξεκινούν από 350 ευρώ για πόλεις όπως το Βερολίνο και το Παρίσι και από 790 ευρώ για το Ροβανιέμι. Επιπλέον, η ζήτηση του εσωτερικού για την εορταστική περίοδο αφορά κυρίως κλασικούς χειμερινούς προορισμούς, όπως η Αράχωβα, το Πήλιο και ο Αγ. Αθανάσιος. Ενδεικτικά, το κόστος ενός τετραήμερου ταξιδιού στο Πήλιο τα Χριστούγεννα κυμαίνεται στα 200 ευρώ το άτομο.

Το Travel Plan-Express Holidays δραστηριοποιείται και σε προγράμματα ιατρικού τουρισμού από αραβικές χώρες στην Ελλάδα. Όπως επισημαίνει η κα Ρηγάτου στο TOURISM TODAY, η ζήτηση για εισερχόμενο ιατρικό τουρισμό προέρχεται κυρίως από γυναίκες χωρών όπως η Σαουδική Αραβία, η Λιβύη, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ο Λίβανος.

Στα επερχόμενα σχέδια του ταξιδιωτικού γραφείου είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του εισερχόμενου τουρισμού, σύμφωνα με την κα Ρηγάτου, ενώ ήδη υπάρχει συνεργασία με αγορές όπως η Κίνα, η Ινδία, η Ουκρανία, η Τουρκία και τα ΗΑΕ. Επίσης, ακόμη ένα σχέδιο είναι η εξέλιξη της διαδικτυακής προβολής του Travel Plan-Express Holidays μέσω καινοτόμων υπηρεσιών που διευκολύνουν τους πελάτες του.

Συνεχή ανοδική πορεία έχει το online ταξιδιωτικό πρακτορείο travelplanet24.com, επιτυγχάνοντας 230% αύξηση των πωλήσεων του το 2012 και τζίρο 100 εκατ. ευρώ τα τελευταία έξι χρόνια, όπως δηλώνει στο TOURISM TODAY ο ιδρυτής και διευθύνοντας σύμβουλος του γραφείου, κ. Φίλιππος Μπρίνκμαν.

Το travelplanet24.com, μία ιδέα νέων ανθρώπων που θέλησαν να μπουν δυναμικά στον χώρο του ταξιδιού, ξεκίνησε τη λειτουργία του στην Ελλάδα, έπειτα επεκτάθηκε στην Πολωνία και πλέον δραστηριοποιείται σε 12 ευρωπαϊκές χώρες. Η γκάμα υπηρεσιών του travelplanet24.com αφορά τα αεροπορικά εισιτήρια, τα ακτοπλοϊκά και τα ξενοδοχεία. Σύμφωνα με τον κ. Μπρίνκμαν, οι κρατήσεις μέσω διαδικτύου συμφέρουν τους πελάτες, καθώς ένα online ταξιδιωτικό γραφείο προσφέρει χαμηλότερες τιμές λόγω της δυνατότητας άμεσης σύγκρισης.

Όπως τονίζει ο κ. Μπρίνκμαν, η εταιρεία συνεργάζονται με 80.000 ξενοδοχεία απ’ όλο τον κόσμο και διατηρεί απευθείας συνεργασία με 150 ξενοδοχεία στην Ελλάδα, ενώ στόχος του travelplanet24.com είναι η αύξηση της απευθείας συνεργασίας με ελληνικά ξενοδοχεία.

Άνοδο της τάξεως του 15-20% είχε η ελληνική αγορά φέτος, σύμφωνα με τον κ. Μπρίνκμαν, ενώ αναμένεται επιπλέον ζήτηση από τους Έλληνες το 2013.