Σύνταξη tourismtoday.gr

Δύο νέα γραφεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) είναι “καθ’ οδόν” σε Αμερική (Ρίο ντε Τζανέιρο) και Αφρική (Μαρακές), στο πλαίσιο παρουσίας του φορέα σε κάθε περιοχή.

Τα δύο νέα Περιφερειακά Γραφεία, ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Zurab Pololikashvili στην 25η Γενική Συνέλευση του UNWTO, παρουσιάζοντας το ηγετικό του όραμα για τον Οργανισμό, συμπεριλαμβανομένου του στόχου της προσθήκης στο αυξανόμενο δίκτυο περιφερειακών και θεματικών γραφείων.

Ο κ. Pololikashvili υπέγραψε συμφωνία με τον Υπουργό Τουρισμού της Βραζιλίας, Celso Sabino, για την έναρξη λειτουργίας Περιφερειακού Γραφείου για την Αμερική στο Ρίο ντε Τζανέιρο.
Παράλληλα, ο UNWTO συνεχίζει να συνεργάζεται στενά με το Μαρόκο για τη δημιουργία ενός Περιφερειακού Γραφείου για την Αφρική στο Μαρακές.

Αντικατοπτρίζοντας τους ξεκάθαρους στόχους του οράματος ηγεσίας τόσο για τον UNWTO όσο και για τον παγκόσμιο τουριστικό τομέα, τα Περιφερειακά Γραφεία θα επικεντρωθούν σε μία ή περισσότερες από τις προτεραιότητες του Οργανισμού.

Τα προγραμματισμένα γραφεία σε Αφρική και Αμερική θα επικεντρωθούν στις προτεραιότητες της καινοτομίας και των επενδύσεων στον τουρισμό.
Της Αφρικής θα ενταχθεί στο Περιφερειακό Γραφείο για τη Μέση Ανατολή, το οποίο άνοιξε στο Ριάντ, τον Μάιο του 2021.

Το γραφείο της Σαουδικής Αραβίας είναι πλέον κόμβος για την τουριστική εκπαίδευση και τον τουρισμό για την αγροτική ανάπτυξη, ενώ το περιφερειακό γραφείο του UNWTO στη Νάρα της Ιαπωνίας είναι κόμβος για την Ασία-Ειρηνικό (APAC).

Το όραμα του Γενικού Γραμματέα για επέκταση και ενίσχυση της παρουσίας του UNWTO σε περιοχές σε όλο τον κόσμο, περιλαμβάνει επίσης δέσμευση για νέα και πιο διαφορετικά Θεματικά Γραφεία.