Με δύο νέα θεματικά προϊόντα εμπλουτίζεται το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το 2020.

Στόχος είναι να γίνει η Κεντρική Μακεδονία διεθνής ανταγωνιστικός προορισμός.

Το πρώτο τουριστικό προϊόν έχει θέμα τον Όλυμπο, και φέρει την ονομασία «Στα βήματα των αρχαίων θεών».

Επιδιώκει να αναδείξει το μυθικό βουνό με σκοπό την αναβάθμιση της ταυτότητας του Ολύμπου. Για το λόγο αυτό θα δημιουργηθεί επιμέρους ιστοσελίδα στην διαδικτυακή πύλη www.verymacedonia.gr.

Η σελίδα θα διαθέτει πολύτροπο περιβάλλον για την προβολή και την ανάδειξη του Ολύμπου ως τουριστικό προορισμό.

Παράλληλα, θα υπάρχει χάρτης (εντός της ιστοσελίδας), με τρισδιάστατη αναπαράσταση του ανάγλυφου του βουνού.

Εκεί θα παρουσιάζονται οι διαδρομές, τα μονοπάτια, σημεία ιδιαίτερης βιοποικιλότητας του Εθνικού Δρυμού και άλλα σημεία ενδιαφέροντος.

Επιπλέον θα δημιουργηθεί φωτογραφικό υλικό πολύ υψηλής ανάλυσης από τον Όλυμπο σε διαφορετικές εποχές και με διαφορετικό θέμα (κορυφές, φύση, διαδρομές, δραστηριότητες, κτλ).

Το δεύτερο τουριστικό προϊόν θα αφορά τις περιοχές που βρίσκονται σε απόσταση μόλις μίας ώρας από την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Σκοπός του είναι η προβολή των τουριστικών θεματικών διαδρομών τις οποίες μπορεί να ακολουθήσει ο επισκέπτης σε καθεμιά από τις επτά Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Θα δημιουργηθεί ένας ανοιχτός σύνδεσμος (Open Web Link) στην ιστοσελίδα Very Macedonia, όπου θα περιγράφονται και θα προβάλλονται ψηφιακά οι θεματικές τουριστικές διαδρομές.