Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι που αφορούν την επέκταση υφισταμένης ξενοδοχειακής μονάδας στην Αγία Μαρίνα Χανίων, μέσω της κατασκευής δύο νέων ξενοδοχείων έναντι της Παλαιάς Εθνικής Οδού Χανίων – Καστελίου.
Τα καταλύματα θα είναι κατηγορίας 4 αστέρων και συνολικής δυναμικότητας 307 κλινών.
Eκτός από τις δύο καινούργιες μονάδες θα κατασκευαστεί και μία πεζογέφυρα, η οποία θα ενώσει λειτουργικά μεταξύ τους τα 3 ξενοδοχεία.
Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για την ένωση των παρακάτω κτιριακών εγκαταστάσεων:
• Ενός υφιστάμενου ξενοδοχείου 4 αστέρων και 124 κλινών, εμβαδού 4.548,36 τ.μ.
• Ενός νέου ξενοδοχείου 4 αστέρων, δυναμικότητας 90 κλινών, που θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο (σ.σ. οικόπεδο Β) εμβαδού 1563,65 τ.μ. νότια της υφιστάμενης μονάδας.
• Ενός νέου ξενοδοχείου επίσης 4 αστέρων με 93 κλίνες που θα κατασκευαστεί ακόμη νοτιότερα, σε όμορο του Β οικόπεδο, εμβαδού 1.601,10 τ.μ.
H ενοποίηση θα επιτευχθεί με την κατασκευή πεζογέφυρας στην Παλαιά Εθνική Οδό Χανίων – Καστελίου.
Φορέας υλοποίησης του έργου καθίσταται η εταιρεία «Γ. Μελάκης – Χ. Τζοτζολάκης Τουριστικές Επιχειρήσεις ΑΕ».
Οι οικοδομικές άδειες των νέων ξενοδοχείων έχουν ήδη εκδοθεί κανονικά. Συνάμα, για την ξενοδοχειακή επένδυση υπάρχουν θετικές γνωμοδοτήσεις των αρμόδιων αρχαιολογικών Υπηρεσιών, τη στιγμή που το γήπεδο εντός του οποίου θα λάβει σάρκα και οστά το project, δεν εμπίπτει σε περιοχή NATURA.
ΤΑ ΝΕΑ ΚΤΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ Η ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΑ
Τα Διαγράμματα Κάλυψης που συμπεριλαμβάνονται στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων αναφέρουν πως στο οικόπεδο εμβαδού 1563,65 τ.μ. θα αναγερθούν τρία τριώροφα κτίρια, όπου θα βρίσκονται οι 90 κλίνες του ενός εκ των δύο νέων ξενοδοχείων.
Στο έτερο οικόπεδο εμβαδού 1.601,10 τ.μ., θα κατασκευαστούν δύο διώροφα κτίσματα για τις 93 κλίνες του άλλου καινούργιου καταλύματος.
Σχετικά με την πεζογέφυρα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα έχει άνοιγμα μήκους περίπου 19,9 μ. και συνολικό πλάτος 3 μέτρα. Το ελεύθερο ύψος της θα είναι 5 μ. πάνω από το οδόστρωμα της Παλαιάς Εθνικής Οδού.
Η γέφυρα προβλέπεται να είναι μεταλλική, με ξύλινο δάπεδο και στηθαία ασφαλείας από κρύσταλλο.
Η πρόσβαση σε αυτή θα είναι ελεύθερη στους πεζούς (σ.σ. με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται ο δημόσιος χαρακτήρας του έργου της πεζογέφυρας), ενώ το κόστος συντήρησής της θα βαραίνει τον επενδυτή.
Στο επόμενο στάδιο, πλέον, απαιτείται η εκπόνηση και μετέπειτα έγκριση των αρχιτεκτονικών και στατικών μελετών, καθώς και των αντίστοιχων μελετών ηλεκτροφωτισμού, αποχέτευσης ομβρίων και κατακόρυφης σήμανσης. Βρισκόμαστε, δηλαδή, στη φάση πλήρους ωρίμανσης της επένδυσης.