Η Wizz Air ανακοίνωσε δύο νέα δρομολόγια από το αεροδρόμιο του Κατοβίτσε, προς Κοπεγχάγη και Αλικάντε.

Οι πτήσεις προς την Κοπεγχάγη θα ξεκινήσουν στις 29 Οκτωβρίου 2023. Το δρομολόγιο θα εκτελείται τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή. Η πρώτη πτήση προς Αλικάντε θα πραγματοποιηθεί στις 31 Οκτωβρίου 2023. Το δρομολόγιο θα είναι διαθέσιμο τρεις φορές την εβδομάδα: Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο.

Οι πτήσεις προς την Κοπεγχάγη θα πραγματοποιούνται με Airbus A321neo 239 θέσεων, ενώ οι πτήσεις προς το Αλικάντε θα εξυπηρετούνται με Airbus A320ceo 180 θέσεων.

«Είμαστε χαρούμενοι που η Wizz Air συνεχίζει να αναπτύσσει το δίκτυό της στο αεροδρόμιο Κατοβίτσε. Στα μέσα Μαΐου, θα περάσουν 19 χρόνια από την πρώτη πτήση του αερομεταφορέα από το αεροδρόμιο μας. Κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου, η Wizz Air εξυπηρέτησε σχεδόν 23,5 εκατομμύρια επιβάτες από/προς το αεροδρόμιο του Κατοβίτσε. Το 2023 θα είναι ρεκόρ για το αεροδρόμιο μας, λόγω, μεταξύ άλλων, της ανάπτυξης του δικτύου τακτικών πτήσεων. Οι προβλέψεις δείχνουν ότι θα ολοκληρώσουμε φέτος, για πρώτη φορά στην ιστορία του αεροδρομίου, με πάνω από πέντε εκατομμύρια διακινούμενους επιβάτες», δήλωσε ο Artur Tomasik, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Upper Silesian Aviation Board (GTL SA).