Εν αναμονή της ταινίας Barbie με πρωταγωνιστές τη Margot Robbie και τον Ryan Gosling, υπάρχει μια νέα αισθητική που κυριαρχεί στη μόδα, αλλά και στα ταξίδια.

Η Barbiecore, όπως είναι γνωστό το στυλ, είναι ένας φόρος τιμής στην κούκλα μόδας της Mattel, ιδιαίτερα στο αγαπημένο της χρώμα, είναι η πιο πρόσφατη ταξιδιωτική τάση.

H ταξιδιωτική πλατφόρμα Omio συνέταξε έναν ταξιδιωτικό οδηγό Barbie σε μερικούς από τους πιο ροζ προορισμούς στην Ευρώπη.

Στο πλαίσιο αυτό το Ελαφονήσι και ο Μπάλος στην Κρήτη συμπεριλαμβάνονται ανάμεσα στους πιο ροζ προορισμούς της Ευρώπης.

Ακριβώς όπως το κρασί, η ροζέ άμμος είναι πάντα λίγο πιο ξεχωριστή από τη λευκή, στο Ελαφονήσι και στον Μπάλο, στις πιο διάσημες ροζ παραλίες που βρίσκονται  στην Κρήτη, το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας.

Η ζωντάνια της κοκκινωπής άμμου εξαρτάται από την παλίρροια, την εποχή και το φως, και φαίνεται μόνο από την άκρη του νερού.

Άλλοι προορισμοί στην ίδια κατηγορία είναι οι εξής :

Riomaggiore, Ιταλία, για έναν οικισμό σε σομόν απόχρωση

 

Το Riomaggiore είναι ένα από τα διάσημα πολύχρωμα χωριά του Cinque Terre. Ένα συνονθύλευμα από σπίτια, πολλά βαμμένα σε σολομό και τριαντάφυλλο, ξεχύνονται στην πλαγιά του γκρεμού προς ένα μικρό λιμάνι.

Wi-Ki Woo Hotel, Ίμπιζα, για πάρτι Barbie

Αν δεν μπορείτε να φτάσετε μέχρι το Barbie’s Malibu DreamHouse, υπάρχει ένα ζεστό ροζ ξενοδοχείο στην Ίμπιζα που είναι το υλικό των πλαστικών-φανταστικών ονείρων. Το Wi-Ki Woo Hotel στο Σαν Αντόνιο είναι μια υπερβολή στο χρώμα της καραμέλας.

Πράσινη ακρόπολη, Γερμανία, για το όραμα ενός καλλιτέχνη σε ροζ

Η Πράσινη Ακρόπολη του Μαγδεμβούργου είναι λίγο λανθασμένη, καθώς το σύμπλεγμα που σχεδίασε ο καλλιτέχνης είναι στην πραγματικότητα μια ζεστή απόχρωση του ροζ.

Rua Nova do Carvalho, Πορτογαλία, για έναν δρόμο του ροζ

Ένας ταξιδιωτικός οδηγός της Barbiecore δεν θα ήταν πλήρης χωρίς αναφορά στον πιο διάσημο ροζ δρόμο του κόσμου στην Πορτογαλία.

Ονομάζεται επίσημα Rua Nova do Carvalho, αλλά συνήθως αναφέρεται ως «Ροζ Οδός», αυτός ο φούξια δρόμος στην περιοχή Cais do Sodré ήταν κάποτε η περιοχή με τα κόκκινα φανάρια της Λισαβόνας.