Η Νοτιοανατολική Ασία υστερεί πολύ συγκριτικά με τον υπόλοιπο κόσμο όσον αφορά στην ανάκαμψη των ταξιδιών από την πανδημία Covid-19 σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ForwardKeys.

Ωστόσο, οι επισκέπτες από τις ΗΠΑ επέστρεψαν σε μεγαλύτερους αριθμούς από ό,τι εκείνοι από άλλες αγορές προέλευσης.

Τους πρώτους πέντε μήνες του έτους (Ιανουάριος έως Μάιος), τα ταξίδια στη Νοτιοανατολική Ασία έφτασαν μόλις το 18% των επιπέδων πριν από την πανδημία.

Αντίστοιχα τα ταξίδια στην Ευρώπη έφτασαν το 55%, στην Αμερική το 66% και στη Μέση Ανατολή και Αφρική το 64%.

Όσον αφορά στους καλοκαιρινούς μήνες (Ιούνιος έως Αύγουστος), οι κρατήσεις πτήσεων για τη Νοτιοανατολική Ασία είναι μόλις στο 43% των επιπέδων πριν από την πανδημία, ενώ οι κρατήσεις για την Ευρώπη είναι στο 70%.

Για την Αμερική είναι στο 78% και για τη Μέση Ανατολή και Αφρική βρίσκονται στο 85%

Η ανάλυση των κρατήσεων πτήσεων μεγάλων αποστάσεων αυτού του καλοκαιριού αποκαλύπτει ότι τα ταξίδια από τις ΗΠΑ πρόκειται να φτάσουν το 75% του 2019, πριν από την επιδημία του COVID-19.

Η Αυστραλία είναι η επόμενη πιο υγιής αγορά στην οποία οι κρατήσεις είναι πολύ πίσω, στο 60% των επιπέδων του 2019. Ακολουθούν το Ηνωμένο Βασίλειο με 47%, η Γερμανία με 58% και η Γαλλία με 57%.

Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για τους επισκέπτες των ΗΠΑ είναι οι Φιλιππίνες, η Σιγκαπούρη και η Ινδονησία.

Ποιοι προορισμοί ανακάμπτουν γρηγορότερα

Οι προορισμοί που ανακάμπτουν πιο έντονα είναι οι Φιλιππίνες και η Σιγκαπούρη. Οι καλοκαιρινές κρατήσεις πτήσεων για τις Φιλιππίνες βρίσκονται επί του παρόντος στο 70% των επιπέδων πριν από την πανδημία, για τη Σιγκαπούρη, 58%, για την Ταϊλάνδη, 35%, την Ινδονησία στο 41% ​​και το Βιετνάμ, 32%.

Τα ταξίδια στις Φιλιππίνες κυριαρχούνται από άτομα που επιστρέφουν για να επισκεφθούν φίλους και συγγενείς, ενώ τα ταξίδια σε άλλους προορισμούς είναι περισσότερο για εργασία και αναψυχή.