aerodromiaΠροβλήματα και αναστάτωση με τις αναδιοργανώσεις και τις περικοπές, δεν έχουμε μόνον εδώ στην Ελλάδα ή στην Ευρώπη, αλλά και στην άλλη όχθη του Ατλαντικού. Οι αποφάσεις της αμερικανικής κυβέρνησης για ριζική αναδιοργάνωση και μειώσεις, έχει θορυβήσει και τον τουριστικό τομέα των ΗΠΑ, καθώς η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, γνωστοποίησε ότι θα πρέπει να κάνει περικοπές ύψους δεκάδων δισ. δολαρίων! 

Η Διοίκηση ενημέρωσε τα σωματεία των εργαζομένων ότι είναι αναγκασμένη να προχωρήσει σε υποχρεωτικές άδειες άνευ αποδοχών, κατάργηση των νυχτερινών βαρδιών, περιορισμό σειράς τεχνικών εργασιών και προμηθειών καθώς και στην κατάργηση τουλάχιστον 100 Πύργων Ελέγχου στην επικράτεια.
Οι αλλαγές αυτές και το πρώτο μέρος του προγράμματος περικοπών θα αρχίσει να υλοποιείται τον Απρίλιο και ως αποτέλεσμα, αεροπορικές εταιρίες και αεροδρόμια προσπαθούν να καταστρώσουν σχέδια προσαρμογής στις νέες συνθήκες.

Μεταξύ άλλων, αναμένονται πολύωρες καθυστερήσεις ή και ματαιώσεις πτήσεων και φυσικά ολοένα και μεγαλύτερες… ουρές στους ελέγχους συνόρων και ασφαλείας. Τα προβλήματα αυτά, βεβαίως, εκτιμάται ότι θα επηρρεάσουν και την εισερχόμενη και την εξερχόμενη αλλά και την εσωτερική επιβατική κίνηση στις ΗΠΑ. Ο βαθμός που θα επηρρεαστεί η εξερχόμενη κίνηση – αυτό που ενδιαφέρει πολύ δεκάδες προορισμούς των Αμερικανών ανά τον κόσμο – απομένει να διαπιστωθεί στην πράξη, από τον Μάιο και μετά.

tourismlobby