Oι περισσότεροι εύποροι Αμερικανοί ταξιδιώτες εξακολουθούν να προτιμούν τις ταξιδιωτικές  συμβουλές που προέρχονται από ανθρώπους έναντι της τεχνητής νοημοσύνης (AI) για τον προγραμματισμό των διακοπών τους.

Αυτό αποκαλύπτουν τα στοιχεία από πρόσφατη έρευνα της εταιρείας πολυτελών ταξιδίων Andrew Harper.

Η έρευνα, που διεξήχθη τον Σεπτέμβριο και συμμετείχαν 500 Αμερικανοί με οικογενειακό εισόδημα 100.000 δολάρια ή περισσότερο. Οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν για τη στάση τους απέναντι στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στον ταξιδιωτικό προγραμματισμό.

  • Το 86% των ερωτηθέντων συμφώνησε ή συμφώνησε σθεναρά ότι προτιμούν να εμπιστεύονται αμερόληπτες ταξιδιωτικές κριτικές από αξιόπιστη πηγή παρά περιεχόμενο που δημιουργείται από τεχνητή νοημοσύνη.
  • Το 78% των συμμετεχόντων προτίμησε τα ταξιδιωτικά δρομολόγια που δημιουργήθηκαν από αξιόπιστους ταξιδιωτικούς συμβούλους από εκείνα που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη.
  • Το 82% των ερωτηθέντων συμφώνησε ή συμφώνησε απόλυτα ότι το αυξημένο ταξιδιωτικό περιεχόμενο που δημιουργείται από την τεχνητή νοημοσύνη αυξάνει την ευαισθησία τους σε παραπληροφόρηση και πιθανές απάτες.