Οριοθετήθηκαν οι χώροι µε χερσαία και θαλάσσια ζώνη λιµένα των λιµενικών εγκαταστάσεων Βασιλικής και Περιγιαλίου με  διαδοχικές αποφάσεις του Γενικού Γραµµατέα Αποκεντρωµένης ∆ιοίκησης Πελοποννήσου, ∆υτικής Ελλάδας και Ιονίου.

Η οριοθέτηση σε Βασιλική και Περιγιάλι έρχεται λίγο µετά την αποσαφήνιση των ζωνών στο Νυδρί, ενώ εντός του επόµενου διαστήµατος ακολουθεί και η σχετική απόφαση για τη Νικιάνα, καθώς έχουν ολοκληρωθεί από µεριάς ∆ΛΤΛ όλες οι προβλεπόµενες ενέργειες. Για τα υπόλοιπα µη χαρακτηρισµένα λιµάνια του ∆ήµου, στο σύνολο οκτώ, η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο βυθοµετρικών µελετών ώστε να συµπληρωθούν οι φάκελοι και να υποβληθούν µε τη σειρά τους για έγκριση.

Η ολοκλήρωση των διαδικασιών συνεπάγεται ότι ο ∆ήµος Λευκάδας, µέσω του ∆ηµοτικού Λιµενικού Ταµείου Λευκάδας (∆ΛΤΛ), έχει πλέον τη χρήση και εκµετάλλευση των ζωνών και τη δυνατότητα να τις αξιοποιήσει για τη βελτίωση των υποδοµών και των προσφερόµενων υπηρεσιών (ηλεκτροφωτισµός, καθαριότητα, παροχή ρεύµατος, νερού κτλ), µε παράλληλη περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθµιση των περιοχών. Επίσης, η αξιοποίηση θα αποφέρει σηµαντικά οικονοµικά οφέλη προς όφελος του ∆ΛΤΛ που λειτουργούν ανταποδοτικά και θα σηµάνουν την περαιτέρω αναβάθµιση των λιµένων.

Πρόκειται για µια πολύ σηµαντική εξέλιξη στην κατεύθυνση της βελτίωσης και αναβάθµισης των υποδοµών του νησιού, όπως επίσης της ανάπτυξης και προσέλκυσης θαλάσσιου τουρισµού, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λευκάδας.