horeca-ekthesiΜία μέρα έμεινε για την έναρξη της 9ης HORECA, της μεγαλύτερης έκθεσης για τον τουρισμό στην Ελλάδα που θα πραγματοποιηθεί 7-10 Φεβρουαρίου στο Metropolitan Expo.

Tην Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00 θα τελεστούν τα επίσημα εγκαίνια της 9ης ΗΟRECA. Tην έκθεση θα εγκαινιάσει η υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη και θα παραστούν εκπρόσωποι όλων των φορέων του Τουρισμού και της Γαστρονομίας. 

Η υπουργός σε μήνυμά της σχετικά με την έκθεση αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η HORECA, αποτελεί πλέον θεσμό στο χώρο της εστίασης και του ξενοδοχειακού εξοπλισμού και συνιστά μια δυναμική παρουσία στο χώρο του ελληνικού τουρισμού.Με το δημιουργικό της ρόλο, προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στο χώρο που δραστηριοποιείται, συμβάλλοντας στην ενημέρωση των επιχειρηματιών και στον εκσυγχρονισμό των υποδομών, σε μια εποχή που κύριο ζητούμενο για τον ελληνικό τουρισμό είναι η βελτίωση της ποιότητας και η ταχύτατη προσαρμογή στις διαρκώς οξυνόμενες συνθήκες του διεθνούς ανταγωνισμού.Ο εκσυγχρονισμός των υποδομών και η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, είναι κρίσιμα στοιχεία, πάνω στα οποία πρέπει να βασισθεί η ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού τα επόμενα χρόνια».

Την ίδια ώρα, υπενθυμίζεται ότι πριν τα εγκαίνια της HORECA θα πραγματοποιηθεί η 3η Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητρίου Ελλάδας. Τα μέλη του ΞΕΕ θα εξετάσουν την αναβάθμιση της εικόνας και της διεισδυτικότητας του ελληνικού τουρισμού και συγχρόνως την καθιέρωσή του ως υψηλή προτεραιότητα στην πολιτική και οικονομική ατζέντα της χώρας