Eγκαινιάσθηκε χθες,Πέμπτη 22 Ιανουαρίου η μεγάλη τουριστική έκθεση «ΕΜΙΤΤ 2015» που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη. Η έκθεση συγκαταλέγεται στις πέντε κορυφαίες τουριστικές εκθέσεις στον κόσμο και φέτος οι συμμετοχές της ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, με περισσότερους από 5.000 εκθέτες από 71 χώρες.

dsc_5763_0

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, οι Ελληνικές συμμετοχές στην «EMITT», βρίσκονται  συγκεντρωμένες σε έναν ενιαίο εκθεσιακό χώρο, γεγονός που οφείλεται και πάλι κατά κύριο λόγο, στην πετυχημένη οργανωτική προσπάθεια της εταιρίας «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕ», που είχε και την ευθύνη των περισσότερων Ελληνικών συμμετοχών.

Την πρώτη μέρα, την έκθεση πέρα από τους χιλιάδες επαγγελματίες του τουρισμού, τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας κ. Abdurrahman Arici, ο Νομάρχης Κωνσταντινούπολης κ. Vasip Sahin  ο Δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης κ. Kadir Topbas και ο Αστυνομικός Διευθυντής του νομού Κωνσταντινούπολης κ. Selami Altinok.

dsc_5718_0

Όλοι οι επίσημοι επισκέπτες έμειναν εντυπωσιασμένοι από τα περίπτερα των Ελληνικών συμμετοχών, έμειναν για αρκετή ώρα σε αυτά, συζήτησαν με τους ανθρώπους τους, προμηθεύτηκαν το έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό τους και φωτογραφήθηκαν με τους εκπροσώπους των φορέων και των επιχειρήσεων που συμμετέχουν.

Ο Νομάρχης Κωνσταντινούπολης στις δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης, τόνισε ότι ο κλάδος του Τουρισμού πρέπει να συμβάλλει στην ενίσχυση του αισθήματος φιλίας, ειρήνης και συνεργασίας μεταξύ των κρατών. Η ανάπτυξη των τεχνολογιών δε, έχει διευκολύνει σύμφωνα με το Νομάρχη σημαντικά την επικοινωνία, το εμπόριο και τη συνεργασία τους.

dsc_5781_0

Οπτικοακουστικό υλικό από την έκθεση και ειδικότερα από τις ελληνικές παρουσίες σε αυτήν, έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα expoturkey.gr.