Μεγάλα προβλήματα στις αεροπορικές, οδικές και σιδηροδρομικές συγκοινωνίες προκάλεσε η σφοδρή χιονόπτωση στο Μόναχο, που έφτασε σε ύψος-ρεκόρ για τον μήνα Δεκέμβριο.

Εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο του Μονάχου παραμένουν χιλιάδες επιβάτες καθώς ακυρώθηκαν εκατοντάδες πτήσεις από και πρός το αεροδρόμιο.

Μεταξύ των αποκλεισμένων ταξιδιωτών και αρκετοί Έλληνες, είτε ομογενείς που επιστρέφουν στην Ελλάδα, είτε τουρίστες που βρέθηκαν εκεί για αναψυχή ή ακόμα και για επαγγελματικούς λόγους.

Η κακοκαιρία καθήλωσε τα αεροπλάνα, με το αεροδρόμιο να ξεκινά σιγά σιγά τη λειτουργία του από νωρίς το πρωί της Κυριακής και ενώ το χιόνι έχει σταματήσει να πέφτει, αφήνοντας όμως πίσω του τεράστια προβλήματα και θερμοκρασίες που είναι σταθερά υπό το μηδέν.

Από τη σφοδρή χιονόπτωση πλήττονται κυρίως η νότια και η ανατολική Βαυαρία, αλλά και τα κρατίδια Φοράρλμπεργκ και Τιρόλο στην Αυστρία. Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα, ενώ σημειώνονται διακοπές ρεύματος σε πολλά σημεία του κρατιδίου. Οι αρχές απευθύνουν εκκλήσεις προς τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Πάνω από 760 πτήσεις ακυρώθηκαν στο αεροδρόμιο του Μονάχου το Σάββατο λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης, η οποία έχει χτυπήσει μεγάλο μέρος της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Ελβετίας.

Και άλλα αεροδρόμια στην περιοχή, όπως στη Ζυρίχη, ανακοίνωσαν καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων που σχετίζονται με τις καιρικές συνθήκες.