Το πράσινο φως έδωσε το υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ για να επεκτείνουν τη συνεργασία τους οι Air France-KLM, Virgin Atlantic και Delta Air Lines.

Το υπουργείο Μεταφορών ενέκρινε την στις αεροπορικές εταιρείες να λειτουργούν ουσιαστικά υπό μια “κοινή επιχείρηση” μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ.
Η έγκριση περιλαμβάνει όρους που προτάθηκαν τον Αύγουστο όταν η DOT έδωσε προσωρινή έγκριση για τη συμφωνία, η οποία τώρα πήρε και την τελική υπογραφή από τις ρυθμιστικές αρχές.
Οι όροι περιλαμβάνουν την ετήσια αναφορά των ωφελειών της εταιρικής σχέσης από τον καταναλωτή και μια αναθεώρηση του συμφώνου ανά πενταετία.

Η συνδυασμένη παραγωγική δυναμικότητα της Air France, της Delta, της KLM και της Virgin Atlantic μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ προβλέπεται να αυξηθεί σχεδόν κατά 4% σε ετήσια βάση το πρώτο εξάμηνο του 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία του προγράμματος Cirium.

Η συνεργασία εκτός από τις περισσότερες πτήσεις – ειδικά σε έναν από τους κόμβους των εταίρων – για τους ταξιδιώτες, σημαίνει ευκολότερες εξαγορές απόδοσης, περισσότερα οφέλη συχνών επιβατών και καλύτερη λειτουργικότητα στην τεχνολογική πλατφόρμα κάθε αεροπορικής εταιρείας.

Το νέο σύμφωνο αντικαθιστά δύο ξεχωριστές συνδέσεις μεταξύ της Delta και των ευρωπαϊκών εταίρων της.
Από εκείνες που ισχύουν επί του παρόντος, η Delta και η Air France, η Alitalia και η KLM καλύπτουν πτήσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της ευρωπαϊκής ηπείρου.
Το άλλο είναι μεταξύ Delta και Virgin Atlantic και καλύπτει πτήσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ηνωμένου Βασιλείου.

Η κοινοπραξία είναι μία από τις τρεις μεγάλες ομάδες του Ατλαντικού.
Η American Airlines έχει παρόμοια συνεργασία με τις British Airways, την Iberia, τη Finnair και σύντομα την Aer Lingus.
Η United Airlines είναι μέρος της κοινοπραξίας της που περιλαμβάνει τις εταιρείες Air Canada, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Lufthansa και Swiss International Air Lines.