Σύνταξη: tourismtoday.gr

“Πράσινο φως” στο σχέδιο αναδιάρθρωσης της αεροπορικής εταιρείας Norwegian Air δίνει απόφαση από το Δικαστήριο του Όσλο.

Η απόφαση «ορόσημο» είναι το τελευταίο βήμα της Norwegian Air στο μακρύ δρόμο για τη φερεγγυότητα. Και σημαίνει ότι οι διαδικασίες αναδιάρθρωσης της αεροπορικής εταιρείας στην Ιρλανδία και τη Νορβηγία έχουν εγκριθεί.

Ο αερομεταφορέας, ο οποίος έχει μειωθεί σε εγχώριες υπηρεσίες, θα προετοιμάσει τώρα τη διαδικασία συγκέντρωσης νέων κεφαλαίων.
Η Norwegian Air υπέστη πτώση 94% στους αριθμούς επιβατών τον περασμένο μήνα έναντι του Μαρτίου πέρυσι.

Το δικαστήριο κατέληξε σε θετικό συμπέρασμα αφού οι πιστωτές ενέκριναν το σχέδιο αναδιοργάνωσης, σε μια περίοδο συμφιλίωσης που έληξε στις 9 Απριλίου.

Οι αποφάσεις τόσο στην Ιρλανδία όσο και στη Νορβηγία καθίστανται οριστικές με την λήψη των προγραμματισμένων ίδιων κεφαλαίων. Η αύξηση κεφαλαίου αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάιο.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με αυτή τη σημαντική θετική απόφαση του δικαστηρίου, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας Τσέικοπ Σραμ.

Μόλις περάσουμε αυτά τα δύο μεγαλύτερα νομικά ορόσημα. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε το έργο της αύξησης νέων ιδίων κεφαλαίων».

Με την έγκριση του Δικαστηρίου, η αεροπορική εταιρεία μπορεί πλέον να επικεντρωθεί στην αύξηση 445 εκατ. ευρώ από νέες μετοχές και υβριδικό κεφάλαιο.

Το νέο σχέδιο έχει την υποστήριξη κυβερνητικών αξιωματούχων, οι οποίοι δήλωσαν ότι είναι «πιο ισχυρό» από την πρόταση που είχε απορρίψει προηγουμένως.