Βέτο στην απόκτηση του σουηδικού ομίλου Etraveli Group από την Booking Holdings, έθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς ισχυρίζεται ότι ενδεχόμενη συμφωνία θα είχε αρνητικές επιπτώσεις στην αγορά των διαδικτυακών ταξιδιωτικών γραφείων.

Η Κομισιόν, η οποία ενεργεί ως παρατηρητής του ανταγωνισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 χωρών, σε σχετική ανακοίνωση τόνισε ότι τα διορθωτικά μέτρα της Booking δεν ήταν επαρκή, ώστε να αμβλύνουν τις ανησυχίες της.

Η Booking Holdings από την πλευρά της δήλωσε ότι σκοπεύει να ασκήσει έφεση, προσθέτοντας ότι η συγχώνευση θα είχε τεράστια οφέλη για τους καταναλωτές, καθώς θα διεύρυνε τις επιλογές τους και θα έκανε τις τιμές πιο ανταγωνιστικές.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρία ανακοίνωσε τον Νοέμβριο του 2021 τα σχέδιά της να εξαγοράσει την Etraveli, η βασική δραστηριότητα της οποίας επικεντρώνεται στην ηλεκτρονική πώληση αεροπορικών εισιτηρίων.

Η Booking Holdings – με έδρα το Ντελαγουέρ- διαθέτει μια σειρά από γνωστές μάρκες υπό την επωνυμία της, συμπεριλαμβανομένων των Booking.com, Kayak και Rentalscars.com.