Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Ευρώπη κινδυνεύει από τρομοκρατικές επιθέσεις τις επόμενες ημέρες και τη διάρκεια των Χριστουγέννων, καθώς ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς συνεχίζεται, προειδοποίησε η Ylva Johansson, Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Η προειδοποίηση ακολούθησε τις τρέχουσες έρευνες των γαλλικών αρχών σχετικά με θανατηφόρα επίθεση την προηγούμενη εβδομάδα κοντά στον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι.
Ο δράστης, ο οποίος φέρεται να ορκίστηκε πίστη στην εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος πριν από την πράξη, μαχαίρωσε μέχρι θανάτου έναν τουρίστα και τραυμάτισε άλλους δύο.

Στις αρχές του μήνα καταγράφηκε άλλη μια τρομοκρατική επίθεση στη γαλλική πόλη Αράς. Ένας άνδρας, ο οποίος ήταν ύποπτος ισλαμιστής ριζοσπάστης, μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον πρώην δάσκαλό του και άφησε άλλα τρία άτομα να τραυματιστούν.

Κατά τη δήλωση της, η Επίτροπος της ΕΕ σημείωσε ότι επιθέσεις όπως αυτή στο Παρίσι είχαν σημειωθεί και νωρίτερα.
Όπως σημείωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παράσχει επιπλέον 30 εκατομμύρια ευρώ για να προσφέρει ασφάλεια σε ευάλωτες περιοχές σε ολόκληρο το μπλοκ, ιδίως σε μέρη όπου βρίσκονται σημαντικά θρησκευτικά αξιοθέατα και τόποι λατρείας.