Υπέρ της επιβολής επιπλέον δασμών σε κινεζικής κατασκευής ηλεκτρικά αυτοκίνητα ψήφισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι οποίοι ανέρχονται έως και στο 35%.

Όπως επισήμανε η Κομισιόν, θα συνεχίσει παράλληλα τις διαπραγματεύσεις με την Κίνα προκειμένου «να διερευνήσει μια εναλλακτική λύση που θα πρέπει να είναι πλήρως συμβατή με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, να μπορεί να αντιμετωπίσει τις επιβλαβείς [κινεζικές] επιδοτήσεις που κατέδειξε η έρευνα της Κομισιόν, να μπορεί να παρακολουθηθεί και να τεθεί σε εφαρμογή».

Πέντε κράτη μέλη μεταξύ των οποίων η Γερμανία ψήφισαν κατά, 12 απείχαν και 10 τάχθηκαν υπέρ, μεταξύ των οποίων η Γαλλία και η Ιταλία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελλάδα απείχε από την ψηφοφορία.

Η Γερμανία καλεί την ΕΕ να αποφύγει έναν «εμπορικό πόλεμο»

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποφύγει το ξέσπασμα ενός «εμπορικού πολέμου» με το Πεκίνο. Η Επιτροπή «δεν πρέπει να κηρύξει εμπορικό πόλεμο» παρά την ψηφοφορία αυτή, δήλωσε ο φιλελεύθερος υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ και ζήτησε να βρεθεί «μια λύση έπειτα από διαπραγμάτευση» με το Πεκίνο.