presvissouhdiaΕθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε στην Καβάλα η πρέσβης της Σουηδίας στην Ελλάδα Charlotte Wrangberg ,η οποία συναντήθηκε με την δήμαρχο της Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα.

Η δήμαρχος καλωσορίζοντας την κ. Wrangberg στο δημαρχείο υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα και η Σουηδία συνδέονται με ισχυρούς δεσμούς φιλίας εδώ και πολλά χρόνια. Οι Έλληνες θυμούνται πάντα ότι ο Σουηδικός λαός στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει δίκαια αιτήματα και αγώνες ελευθερίας. Το γεγονός μάλιστα ότι Έλληνες που ζουν και εργάζονται στη Σουηδία κατάφεραν να κερδίσουν την αναγνώριση των συμπολιτών τους και κάποιοι να εκλεγούν στο Σουηδικό Κοινοβούλιο μαρτυράει αυτούς τους δεσμούς φιλίας που υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια. Ως Έλληνες και Καβαλιώτες χαιρόμαστε πραγματικά που οι συμπατριώτες μας που ζουν στη χώρα σας έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη του σουηδικού λαού και εργάζονται για την ευημερία του.

Η πρέσβης της Σουηδίας επισήμανε ότι μόνο φέτος περισσότεροι από 650.000 Σουηδοί τουρίστες επισκέφθηκαν την Ελλάδα για τις διακοπές τους φανερώνει τους δεσμούς φιλίας που υπάρχουν ανάμεσα στις δυο χώρες και το ιδιαίτερα καλό κλίμα που επικρατεί εδώ και πολλά χρόνια.