Σύνταξη: tourismtoday.gr

Χάος στα αεροδρόμια στην Ιταλία με ακυρώσεις και καθυστερήσεις στις πτήσεις, θα προκαλέσει η εθνική απεργία 24ωρη απεργία την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου.
Η απεργία προκηρύχθηκε από τα ιταλικά συνδικάτα στον τομέα των μεταφορών Filt-Cgil, Filt-Cisl και Uiltrasport μετά από συνεχιζόμενη διαμάχη σχετικά με τις ρυθμίσεις εργασίας και τις συμβάσεις.

Στην κινητοποίηση που θα «παραλύσει» τα αεροδρόμια σε όλη την Ιταλία, θα συμμετέχει το προσωπικό ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας ENAV (Ente Nazionale per l’Assistenza al Volo) και των υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης αεροδρομίου.

200 πτήσεις ακύρωσε η ITA Airways

Η αεροπορική εταιρεία ITA Airways ακύρωσε τουλάχιστον 200 διεθνείς και εσωτερικές πτήσεις.

Η ITA Airways ανακοίνωσε ότι εργάζεται για τη μεταφορά επιβατών που πλήττονται σε άλλες διαθέσιμες πτήσεις. Ελπίζει να είναι σε θέση να προσφέρει εναλλακτικές διαδρομές την ίδια ημέρα στο 20% όσων επηρεάζονται.

«Συνιστάται στους επιβάτες των οποίων η πτήση δεν ακυρώθηκε να ελέγξουν την κατάσταση της πτήσης τους πριν ταξιδέψουν στο αεροδρόμιο, ελέγχοντας τον ιστότοπο ITA Airways ή καλώντας τους αριθμούς χωρίς χρέωση 800-93-60-90 (από Ιταλία) ή +39 685-960-020 (από το εξωτερικό).

Οι επιβάτες με ακυρωμένες πτήσεις ή με καθυστέρηση πάνω από πέντε ώρες μπορούν να ζητήσουν επιστροφή χρημάτων από την αεροπορική εταιρεία, μέχρι τις 28 Οκτωβρίου.»

Η easyJet προειδοποίησε για διακοπές στις πτήσεις της

Η easyJet προειδοποίησε για διακοπές και στις δικές της πτήσεις, υπογραμμίζοντας σε ανακοίνωση της πώς «όπως οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες που εκτελούν δρομολόγια από και προς την Ιταλία, ενδέχεται να δούμε κάποια διακοπή στο πτητικό μας πρόγραμμα αυτήν την ημερομηνία.

Συμβουλεύουμε τους πελάτες που ταξιδεύουν προς, από ή εντός Ιταλίας την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου να είναι νωρίς στο αεροδρόμιο και να ελέγξουν την κατάσταση των πτήσεων τους.

Σε περίπτωση που ακυρωθούν πτήσεις, τότε θα επικοινωνήσουμε με τους πελάτες μέσω email και SMS χρησιμοποιώντας τα στοιχεία που παρέχονται κατά την κράτηση και το check in.

Μόνο για ακυρωμένες πτήσεις, συμβουλεύουμε τους πελάτες να μην ταξιδέψουν στο αεροδρόμιο αλλά να μεταφέρουν τις πτήσεις τους δωρεάν ή να λάβουν επιστροφή χρημάτων.

Αν και αυτό είναι εκτός του ελέγχου μας, θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε τους πελάτες ότι κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ελαχιστοποιήσουμε οποιαδήποτε διακοπή που μπορεί να προκύψει ως αποτέλεσμα της απεργίας».