Στην καθιέρωση ενός μηχανισμού για την έκδοση ειδικής βίζας για ιατρικό τουρισμό σε ξένους ασθενείς, προσανατολίζονται οι Υπουργοί Εξωτερικών και Αεροπορίας της Αιγύπτου, σύμφωνα με επίσημες πηγές της χώρας.

Ειδικότερα, 20 νοσοκομεία θα είναι έτοιμα τον Απρίλιο για να υποδεχθούν ασθενείς από το εξωτερικό, ενώ αναμένεται να εκδοθεί οδηγός για τις περιοχές που προσφέρουν υπηρεσίες ιατρικού τουρισμού.

Το πρόγραμμα ιατρικού τουρισμού θα προσφέρει καρδιολογικές, ορθοπεδικές, οφθαλμολογικές και άλλες χειρουργικές επεμβάσεις στην πρώτη φάση για 15 αραβικές και αφρικανικές χώρες.

Προηγούμενες προσπάθειες
Από την έναρξη του εθνικού προγράμματος κατά του HCV το 2014, 1.4 εκατομμύρια πολίτες που έχουν μολυνθεί από τον ιό της ηπατίτιδας C (HCV) έχουν υποβληθεί σε θεραπεία και 1.5 εκατομμύρια περισσότεροι θα θεραπευτούν πλήρως κατά τη διάρκεια του 2018.
Μέχρι το 2022, στην Αίγυπτο θα έχει επαλειφθεί η ηπατίτιδα.

Υπενθυμίζεται ότι το Φεβρουάριο του 2017, η Αίγυπτος ξεκίνησε την πρωτοβουλία «Tour and Cure», για τον ιατρικό τουρισμό. Η πρωτοβουλία προσφέρει θεραπεία σε ασθενείς με HCV από όλο τον κόσμο, με ένα αποτελεσματικό και προηγμένο πρόγραμμα θεραπείας με χαμηλότερο κόστος. Μάλιστα, ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής Lionel Messi ξεκίνησε και προώθησε την εκστρατεία “Tour and Cure” με την επίσκεψή του τον Φεβρουάριο.

Φυσικές Θεραπείες στην Αίγυπτο
Πολλές ιαματικές πηγές στην Αίγυπτο αποτελούν πόλο έλξης τουριστών για θεραπευτικές πρακτικές. Το Hammam Moussa, που βρίσκεται περίπου τρία χιλιόμετρα βόρεια της πόλης el-Toor, περιλαμβάνει πέντε πηγές των οποίων τα νερά πέφτουν σε μια πισίνα που καλύπτεται από ένα μεγάλο τρούλο. Η πισίνα είναι συνεχώς γεμάτη με φυσικό, ανανεώσιμο  νερό που στους 38 ° και πιστεύεται ότι βοηθά στη θεραπεία των ρευματισμών, της αρθρίτιδας, των οστών και των δερματικών παθήσεων, καθώς και ότι θεραπεύει πληγές.