Εντός του επόμενου μήνα αναμένεται η έγκριση χορήγησης του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας Μονάδας Ιαματικής Θεραπείας για τα Λουτρά Σιδηροκάστρου.

Η υποβολή του φακέλου έγινε στις αρχές Αυγούστου στο Υπουργείο Τουρισμού από τη δημοτική αρχή Σιντικής, σύμφωνα με τις διατάξεις της υπ’ αριθμ. 2704/13-02-2018 υπουργικής απόφασης για τον καθορισμό τεχνικών και λειτουργικών προδιαγραφών ανέγερσης, μετατροπής και επέκτασης Μονάδων Ιαματικής Θεραπείας και Κέντρων Ιαματικού Τουρισμού – Θερμαλισμού προκειμένου ν’ ανοίξει ο δρόμος για νέες επενδύσεις στη βάση ενός σύγχρονου και ολοκληρωμένου πλαισίου για την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού.

Η Δημοτική Επιχείρηση Λουτρών Σιδηροκάστρου, προώθησε και υλοποίησε προγράμματα ολικής ανακαίνισης των κτιριακών εγκαταστάσεων και βελτίωσης των υπηρεσιών, δημιουργώντας νέα τμήματα θεραπείας και αναζωογόνησης.

Η θερμοκρασία του νερού που φτάνει στις εγκαταστάσεις είναι 40-42ο C. Τα λουτρά παραμένουν ανοιχτά όλο το χρόνο, επτά ημέρες την εβδομάδα και 24 ώρες το 24ωρο. Στο χώρο υπάρχει και ξενοδοχείο με εστιατόριο και λοιπές παροχές για τη φροντίδα των επισκεπτών.

Στο υδροθεραπευτήριο των λουτρών λειτουργεί ένα βυζαντινό χαμάμ, 3 πισίνες υδρομασάζ, 12 ατομικές μπανιέρες, ενώ παρέχεται αρωματοθεραπεία, σοκολατοθεραπεία και πηλοθεραπεία.