Σύνταξη: tourismtoday.gr

Την τουριστική ταυτότητα της Κέας και τις επιλογές που έχουν οι ταξιδιώτες οι οποίοι επισκέπτονται το νησί αναδεικνύει σε συνέντευξή της στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 η δήμαρχος Κέας, Ειρήνη Βελισσαροπούλου.

«Τα νησιά και η Τζια μας δεν είναι μόνο για το καλοκαίρι. Είναι πανέμορφα όλες τις εποχές του χρόνου. Σήμερα για παράδειγμα είναι μια χειμωνιάτικη μέρα, με χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά έναν όμορφο ήλιο που σου λέει βγες από το σπίτι σου και κάνε έναν ωραίο περίπατο. Και στην Τζια έχουμε τη δυνατότητα με 80 χιλιόμετρα περίπου τα μονοπάτια μας να κάνεις έναν περίπατο πάρα πολύ αναζωογονητικό», επισημαίνει η Ειρήνη Βελισσαροπούλου.

«Εχουμε πολύ ωραία μονοπάτια, τα οποία είναι αρχαία μονοπάτια. Εχουν γίνει πολλές κινήσεις, κατ’ αρχήν έχουν χαρτογραφηθεί. Υπάρχουν χάρτες που μπορεί να παρακολουθήσει κάποιος το μονοπάτι από την αρχή μέχρι το τέλος. Εχουμε κάνει και μια πάρα πολύ όμορφη δουλειά με ψηφιακό πολιτισμό που μπορεί να δει κάποιος με τα QR Codes τα διάφορα σημεία στα μονοπάτια που μπορεί να περιηγηθεί και να δει ποιο θέλει να ακολουθήσει ανάλογα και με τον βαθμό της δυσκολίας που έχουν. Να πούμε ότι εδώ είναι αρχαία μονοπάτια που ξεκινούν από την ενδοχώρα και καταλήγουν σε πολύ όμορφες παραλίες», τονίζει, μεταξύ άλλων, η δήμαρχος του νησιού.

«Είμαστε ένας προορισμός για όλα τα βαλάντια και για όλες τις προτιμήσεις», καταλήγει η Ειρήνη Βελισσαροπούλου, λέγοντας πως σχεδιάζεται η δημιουργία ενός καταδυτικού πάρκου.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

https://soundcloud.com/user-665020045/eirini-velissaropoyloy-ston