Μόλις εβδομάδες μετά την επανέναρξη των δραστηριοτήτων, η flybe αναγκάστηκε να ακυρώσει εκατοντάδες πτήσεις μεταξύ 28 Ιουλίου και 29 Οκτωβρίου, επικαλούμενη έλλειψη διαθέσιμων αεροσκαφών από τους εκμισθωτές.

Σε μια συγγνώμη προς τους επιβάτες στον ιστότοπο της εταιρείας, ο διευθύνων σύμβουλος Dave Pflieger εξήγησε: «Σχεδιάζαμε να αυξήσουμε τις πτήσεις προς υπάρχουσες πόλεις και νέους προορισμούς όπως το Aberdeen, το Inverness, το Newcastle και το Southampton. Ωστόσο, οι δύο εταιρείες χρηματοδοτικής μίσθωσης αεροσκαφών που είχαν συνάψει σύμβαση για την παροχή πρόσθετων αεροπλάνων μας είπαν τώρα ότι δεν θα μπορέσουν να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους μέχρι και μετά το καλοκαίρι.

«Μπορέσαμε να βρούμε και να νοικιάσουμε αεροσκάφη από δύο ξεχωριστές αεροπορικές εταιρείες στην Ελλάδα και την Ισπανία, αλλά αυτά τα αεροπλάνα δεν είναι αρκετά και η έλλειψη πρόσθετων αεροσκαφών που απαιτούνται για νέες πτήσεις σημαίνει ότι πρέπει να προσαρμόσουμε το μελλοντικό μας πρόγραμμα πτήσεων.

«Αυτή δεν είναι μια απόφαση που πήρα ελαφρά, και όπως θα περίμενε κανείς, βρισκόμαστε σε καθημερινές συζητήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους για να δούμε αν κάτι μπορεί να αλλάξει που θα μας επέτρεπε να συνεχίσουμε τα αρχικά μας σχέδια σε προγενέστερη ημερομηνία», πρόσθεσε.

Ο Pflieger είπε ότι ο αερομεταφορέας είχε σχεδιάσει να αυξήσει τις πτήσεις στα υπάρχοντα δρομολόγια του. «Θα εισαγάγουμε ακόμη περισσότερες πτήσεις αργότερα αυτό το έτος αφού λάβουμε το αεροσκάφος μας με καθυστέρηση», είπε.

Τα ακόλουθα δρομολόγια έχουν ανασταλεί για το καλοκαίρι: Μεταξύ Μπέλφαστ Σίτι και Αμπερντίν, Εδιμβούργο, Γλασκώβη, Ινβερνές, Μάντσεστερ, Νιούκαστλ και Σαουθάμπτον καθώς και μεταξύ Μπέρμιγχαμ και Αμπερντίν, Μπέλφαστ Σίτι, Εδιμβούργο και Γλασκώβη.