Eκδήλωση τιμής και μνήμης διοργανώθηκε στο Μέγαρο Μουσικής για τον Γιάννη Κεφαλογιάννη  από την Εταιρεία Πολιτικού και Κοινωνικού Προβληματισμού και την οικογένεια Ι. Κ. Κεφαλογιάννη,τόσο για την προσήλωσή του στη Δημοκρατία όσο και για την πολιτική του σταδιοδρομία.

Πολύς κόσμος, πολιτικοί φίλοι αλλά και αντίπαλοι του γιατρού, βρέθηκαν εκεί για να τιμήσουν τη μνήμη του έξι χρόνια μετά το θάνατό του.

Την εκδήλωση προλόγισε η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπιος Παυλόπουλος, ενώ μίλησαν ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, π. πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων – π. πρόεδρος ΝΔ και η Φώφη Γεννηματά, πρόεδρος ΠΑΣΟΚ, επικεφαλής Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Μίλησαν ακόμα ο Υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης και ο πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, Θάνος Δημόπουλος.

Λόγω έκτακτων υποχρεώσεών του δεν παρέστη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος ωστόσο μίλησε μέσω βίντεο για τον Γιάννη Κεφαλογιάννη. Συντονιστής ήταν ο δημοσιογράφος, Γιάννης Παπαδόπουλος.

Όλοι όσοι αναφέρθηκαν στη ζωή και το έργο του γιατρού, στην πολιτική του διαδρομή για 50 και πλέον χρόνια αναγνώρισαν την πολιτική του συνέπεια και τιμιότητα.

Ακόμα και οι ιδεολογικά «αντίπαλοί» του μίλησαν για τις αρχές του πολιτικού πολιτισμού που τον χαρακτήριζαν σε όλη τη σταδιοδρομία του.

Δεν έλειψε, φυσικά, η αναφορά στην κόρη του Όλγα, που συνεχίζει την παράδοση της οικογένειάς της, ακολουθώντας τις αρχές που διδάχθηκε από τον πατέρα της.

Αλλά και στη σύζυγο του, Ελένη που στάθηκε επί δεκαετίες δίπλα στον Γιάννη Κεφαλογιάννη, άξια συμπαραστάτης και συνοδοιπόρος.

Στην εκδήλωση ήταν έντονη η παρουσία του Ρεθύμνου. Βρέθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής δεκάδες φίλου του αείμνηστου Γιάννη Κεφαλογιάννη από το Ρέθυμνο, άνθρωποι με τους οποίους έδωσε κοινούς αγώνες για την ανάπτυξη του τόπου.