Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, 13:30-14:30 (Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης) θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (EEEΠ), στο πλαίσιο της φετινής της συμμετοχής στην 88η ΔΕΘ.

Μια σειρά ειδικών επιστημόνων και παραγόντων της αγοράς θα παρουσιάσουν στοιχεία από το μέλλον της αγοράς ψηφιακών παιχνιδιών, τις ενδεχόμενες επιχειρηματικές ευκαιρίες και τις κοινωνικές επιπτώσεις.

Το Gaming στην εποχή μας είναι κάτι περισσότερο από μία απλή ψυχαγωγία ή μια οικονομική μόνο δραστηριότητα. Είναι πολύπλοκες αφηγηματικές κατασκευές που προκαλούν συναισθήματα, δημιουργούν ολοκληρωμένους εικονικούς κόσμους και συνδέονται με την καθημερινότητα και τον τρόπο ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Πρόθεση της ΕΕΕΠ είναι να φέρει σε επαφή καταρχήν όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη αλλά και να αναδείξει και να αναβαθμίσει τη διαρκή και με υψηλά επιστημονικά πρότυπα παρακολούθηση αυτής της αγοράς. Να εντοπίσει κινδύνους και ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις, αλλά και να ενισχύσει την καινοτομία και την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο οικοσύστημα των παιγνίων.

Το περίπτερο της ΕΕΕΠ θα βρίσκεται στο Περίπτερο (Pavilion) 15 στο Stand 18a και θα είναι επισκέψιμο καθόλη την διάρκεια της Έκθεσης, όπου στελέχη της Αρχής θα βρίσκονται στη διάθεση των επισκεπτών.