Για δεύτερη χρονιά φέτος θα ξεκινήσει από την Κοιλάδα των Τεμπών, ο «Δρόμος Δάφνης», μια μεγάλη ποδηλατική εκδήλωση, που συνδέει την ιστορία, τη μυθολογία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Η εκκίνηση θα γίνει το Σάββατο 19 Μαΐου από την Πηγή Δάφνης στις 7.30 π.μ. και οι συμμετέχοντες ποδηλάτες θα τερματίσουν στο Μαντείο των Δελφών, όπου θα καταθέσουν κλαδιά δάφνης.

Η διαδρομή είναι 230 χιλιόμετρα και έχει ως εξής: Αγία Παρασκευή Τεμπών, Ευαγγελισμός, Μακρυχώρι, Λάρισα, Φάρσαλα, Δομοκός, Λαμία, Γραβιά, Άμφισσα, μαντείο Δελφών. Διαρκεί περίπου 9-14 ώρες.

Τον «Δρόμο Δάφνης» οργανώνουν η «Cycling Hellas» και ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος «Πηνειός» με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον Δήμο Τεμπών, τον Δήμο Δελφών και με την υποστήριξη του Σωματείου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος «Δρυάς» , της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, του ΕΚΑΒ Κεντρικής Ελλάδας, του Δήμου Λαρισαίων, του Δήμου Φαρσάλων, του Δήμου Δομοκού, του Δήμου Λαμιέων και του Δήμου Γραβιάς.

Η ποδηλατική εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Στόχος είναι η ανάπτυξη του αθλητικού, ψυχαγωγικού, πολιτιστικού τουρισμού στη χώρα μας. Παράλληλοι στόχοι είναι η ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού και η ανάπτυξη της ποδηλασίας αφενός και αφετέρου η τουριστική ανάπτυξη των περιοχών που εμπλέκονται και η ανάδειξη των πολιτιστικών, ιστορικών στοιχείων και τοπικών προϊόντων.
Το «Cyclosportive – Μythical Εvent» των 230 χιλιομέτρων απευθύνεται στους λάτρεις μεγάλων αποστάσεων και της ιστορίας της χώρας μας.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος και θα συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα συμμετοχής. Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής να κινούνται δεξιά και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.). Βάσει του Κ.Ο.Κ. τα φώτα και τα γιλέκα είναι υποχρεωτικά μισή ώρα πριν την ανατολή και μισή ώρα πριν τη δύση του ήλιου.

Η διαδρομή των 230 χιλιομέτρων είναι καταγεγραμμένη σε roadbook και σε όργανο GPS.: https://cyclinghellas.gr/ TourDaphne2018.gpx. Σε όλους τους ποδηλάτες που τερματίζουν στον Αρχαιολογικό χώρο των Δελφών απονέμεται τιμητικά αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο με τα διακριτικά της διοργάνωσης. Οι βραβεύσεις θα γίνουν σε ειδικό χώρο στους Δελφούς που θα ανακοινωθεί. Θα ακολουθήσει ελληνική μουσική βραδιά.