Τα μαθήματα ιστιοπλοΐας των Γερμανών ηθοποιών ήταν το…όχημα για την τουριστική προβολή και προώθηση στο μεγαλύτερο τηλεοπτικό κανάλι της Γερμανίας, της Λευκάδας.
Στη μαρίνα Λευκάδας 15 Γερμανοί ηθοποιοί με έξι εκπαιδευτές από την εταιρεία Deutsche Schauspieler & Regie Marketing KG έκαναν μαθήματα  ιστιοπλοΐας στο παλίσιο των αγώνων Regatta “The rose of charity sailing cup” και αποσπάσματα τους προβάλλονται στην δημφιλή εκπομπή “Brisant” του κρατικού γερμανικού καναλιού “ARD”.

Η απόφαση των διοργανωτών να επιλέξουν τη Λευκάδα για την εκπαίδευση των ηθοποιών, αποτελεί μεγάλη ευκαιρία προβολής του νησιού στο μεγαλύτερο κανάλι της Γερμανίας με το πολυπληθές τηλεοπτικό κοινό.
Η ομάδα αναχώρησε με τις καλύτερες εντυπώσεις από το νησί και οι ηθοποιοί έμειναν ενθουσιασμένοι από τη φιλοξενία και τις ομορφιές της Λευκάδας, κάτι που δήλωσαν και στο κανάλι.

 

Οι ιστιοπλοϊκοί αγώνες – με συμμετοχή ηθοποιών και ιστιοπλόων όλων των κατηγοριών – πραγματοποιούνται τα τελευταία πέντε χρόνια για φιλανθρωπικό σκοπό, όπως η στήριξη του αρχείου δοτών μυελού των οστών για πάσχοντες από λευχαιμία, η στήριξη της ομάδας Γερμανών εθελοντών ναυαγοσωστών (DGzRS), που επιχειρούσαν στην Λέσβο (Σκάφος LINDEN) βοηθώντας την Ελληνική Ακτοφυλακή στην διάσωση προσφύγων και από αυτή την χρονιά η στήριξη της περιβαλλοντικής οργάνωσης «ONE EARTH – ONE OCEAN», που αποσκοπεί στον καθαρισμό και τη διάσωση των θαλασσών.