Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) προσφέρει διαδικτυακά εκπαιδευτικά μαθήματα. Με στόχο να βοηθήσει τα μέλη πληρώματος καμπίνας που έχουν μείνει χωρίς δουλειά, να εισέλθουν στην αγορά εργασίας.
Τα μαθήματα είναι δωρεάν για όσους εγγράφονται μεταξύ 9 και 23 Φεβρουαρίου.

Μια έρευνα σε 800 πληρώματα θαλάμων που έχασαν τη δουλειά τους στην κρίση διαπίστωσε ότι το 78% ήθελε βοήθεια για τον εντοπισμό δεξιοτήτων που μπορούν να τους επιτρέψουν να εργαστούν σε άλλους ρόλους.

“Δεκάδες χιλιάδες μέλη του πληρώματος έχουν χάσει τις δουλειές τους σε αυτήν την κρίση, δήλωσε η Στέφανι Σιούφι, Διευθύντρια Εκπαίδευσης της IATA.

Προς το παρόν πολλοί θα πρέπει να αναζητήσουν ευκαιρίες για να κερδίσουν τα προς το ζην σε άλλους τομείς. Ευτυχώς, έχουν τις ικανότητες να κάνουν τη μετάβαση.

Εφαρμόζοντας την εκπαιδευτική εμπειρία της IATA, θα τους βοηθήσουμε να παρουσιάσουν αυτές τις δεξιότητες σε πιθανούς εργοδότες”.

Το πρόγραμμα επιμόρφωσης της IATA είναι μέρος της συνεχιζόμενης εκστρατείας #WeAreAviation, σε αλληλεγγύη στους ανθρώπους που απαρτίζουν τον τομέα των αερομεταφορών σε όλο τον κόσμο.