Το μέγεθος αγοράς σε εξυπηρετούμενα διαμερίσματα το Ηνωμένο Βασίλειο υπερβαίνει τα 56.700 σε όλη τη χώρα.
Περίπου τα μισά (28.566) είναι επώνυμα και τα μέλη της Ένωσης Παρόχων Διαμερισμάτων με Υπηρεσίες (ASAP) και αντιπροσωπεύουν το 41% αυτών.

Σύμφωνα με την ASAP η Αγγλία αντιπροσωπεύει το 87% του συνόλου των εξυπηρετούμενων διαμερισμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, ακολουθούμενη από τη Σκωτία (9%). Με τρία τοις εκατό και ένα τοις εκατό αντίστοιχα, η Ουαλία και η Βόρεια Ιρλανδία δεν έχουν ακόμη αναπτύξει σημαντική προσφορά.
Το 71% των ακινήτων λειτουργεί υπό την κατηγορία χρήσης C1, το 26% υπό C3, και το υπόλοιπο 3% δεν είναι κανένα από τα δύο (sui generis δραστηριότητες).

Περισσότερα από 56.700 εξυπηρετούμενα διαμερίσματα, διαθέτει το Ηνωμένο Βασίλειο με σχεδόν τα μισά από αυτά βρίσκονται στο Λονδίνο.

Μετά το Λονδίνο, το Μάντσεστερ (6,3% μερίδιο αγοράς) είναι η πόλη με τα περισσότερα εξυπηρετούμενα διαμερίσματα στη Βρετανία. Ακολουθεί το Λίβερπουλ (4,8%) και το Εδιμβούργο (4,4%).

Τα εξυπηρετούμενα διαμερίσματα έχουν αναδειχθεί ως μία από τις πιο ταχέως αναπτυσσόμενες κατηγορίες ακινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με την έκθεση.

Ωστόσο, παρά την αυξανόμενη εξέχουσα θέση τους, ο τομέας “στερείται ανάλογων δεδομένων και εκπροσώπησης σε σύγκριση με άλλους τομείς καταλυμάτων”.

Από τα 56.700 εξυπηρετούμενα διαμερίσματα του Ηνωμένου Βασιλείου, περίπου τα μισά – 28.500 σε 1.400 κτίρια – διαχειρίζονται με ένα εμπορικό σήμα.

Τα μέλη του ASAP αντιπροσωπεύουν το 41% αυτών των ιδρυμάτων. Η υπόλοιπη αγορά είναι «ιδιαίτερα κατακερματισμένη και περιλαμβάνει μια μεγάλη ουρά ανεξάρτητων φορέων και προσφορών «ενός κλειδιού» στην αγορά».

Κατά μέσο όρο, οι φορείς εκμετάλλευσης-μέλη ASAP διαχειρίζονται 29 διαμερίσματα ανά ιδιοκτησία, σε σύγκριση με τον συνολικό μέσο όρο του Ηνωμένου Βασιλείου των 19 διαμερισμάτων ανά ιδιοκτησία.